Directorul ANM anunţă o prognoză de coşmar. Ce se întâmplă în următoarele zile. HARTA TEMPERATURILOR RESIMŢITE

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a oferit informații detaliate despre vremea din următoarea perioadă.

26 feb. 2018, 05:30

PROGNOZA METEO. „Avem o avertizare de cod galben, inclusiv de cod portocaliu, pentru fenomenul de ger. Temperaturile în următoarea săptămână vor fi deosebit de scăzute, chiar cu 10-15 grade mai mult decât ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din an. În mai mult de jumătate din țară va fi cod portocaliu, pentru că de la o zi la alta valorile minime se vor situa între -22, posibil chiar -23 de grade, iar în restul țării valori deosebit de scăzute”, a spus Elena Mateescu.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI: Ninsori abundente în Capitală în următoarele ore. Strat de zăpadă de 15-30 cm

„Vorbim de un ger persistent care nu afectează doar România, ci întreaga Europă centrală de sud și sud-est”, a mai spus ea.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică un cod portocaliu de ninsori şi vânt puternic, valabil pentru 12 judeţe din sudul ţării, inclusiv în Capitală.

Astfel, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman va ninge abundent şi se va depune strat de zăpadă local de peste 30-40 centimetri, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Aceste fenomene vor avea loc luni, 26 februarie, între orele 7:00 şi 23:00.