Directorul ANM: E posibil să avem cod portocaliu de caniculă şi în weekend

Ion Sandu, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, spune că vremea va fi capricioasă miercuri şi joi, vineri va fi normală pentru această perioadă, dar de sâmbătă se reîntoarce canicula.

RomaniaTV.net
09 iul. 2012, 15:47
Directorul ANM: E posibil să avem cod portocaliu de caniculă şi în weekend

Vremea se anunţă extrem de capricioasă în luna lui Cuptor, cu temperaturi caniculare, dar şi vijelii. Fenomenele extreme se vor instala chiar de miercuri seara, în nordul, estul si sudul ţării. Până atunci rămâne în vigoare codul portocaliu de caniculă pentru judeţele din Oltenia şi Muntenia şi codul galben de caniculă pentru restul ţării. Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, avertizează şi el că sfârşitul săptămânii va fi unul extrem de foc.

Miercuri după-amiază şi miercuri noapte va fi foarte multă instabilitate în foarte multe zone din ţară, în care vom avea şi intensificări de vânt şi precipitaţii de 20-25 l pe metru pătrat. Vineri va fi o pauză din punct de vedere al temperaturilor, adică nu vor fi peste 35 de grade, dar vom pregati o altă atenţionare pentru sâmbătă, duminică şi luni, pentru partea de sud, cu siguranţă cod galben, iar în judeţele de lângă Dunare e posibil sa fie cod portocaliu„, a declarat Ion Sandu.