Directorul Antena Group, REŢINUT de DNA. Sorin Alexandrescu, CERCETAT PENAL pentru ŞANTAJ

Directorul Antena TV Group, Sorin George Alexandrescu, a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de şantaj. Şeful Antena Group a fost ridicat, joi, de procurorii DNA, iar vineri urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Tot joi la DNA s-a prezentat şi şeful LPF, Dumitru Dragomir.

RomaniaTV.net
30 mai 2013, 17:02
Directorul Antena Group, REŢINUT de DNA. Sorin Alexandrescu, CERCETAT PENAL pentru ŞANTAJ

Sorin Alexandrescu a fost audiat timp de 10 ore la DNA, după care s-a dispus reţinerea lui pentru 24 de ore, sub acuzaţia de şantaj. Avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ, a ieşit la ora 20.00 din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi s-a rezumat să declare: „Nu pot să vă spun absolut nimic din dosar, urmează o propunere care va trebui examinată de judecător şi va trebui să îmi pregătesc apărarea. Nici măcar aspectul procedurii nu pot să vi-l spun, pentru că urmează o propunere în faţa judecătorului„.

Sorin Alexandrescu va fi dus vineri în faţa judecătorilor, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Din  rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că „în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrâns un administrator al unei societăți comerciale să semneze un contract în condiții prestabilite, impuse de inculpat, sub amenințarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromițătoare pentru persoana în cauză. Dosarul a fost constituit ca urmare a denunţului părţii vătămate”.

Sorin Alexandrescu a fost ridicat joi de procurori şi dus la audieri. Procurorii vor decide dacă va fi cazul să fie reţinut sau i se va pune interdicţia de a părăsi localitatea.

Din primele informaţii, plângerea a fost depusă la DNA de către compania de cablu RCS&RDS.

Una dintre informaţiile cu care directorul Antena Group a şantajat un om de afaceri a fost publicată de preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică. Este vorba despre un contract de aproape 2 milioane de euro, semnat de compania RCS-RDS cu şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir.

În perioada 2009 – 2011, SC RCS & RDS SA a primit de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), condusă de Dumitru Dragomir, dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I. Tot RCS & RDS a primit dreptul de difuzare pentru meciurilor din Liga I şi în sezoanele 2011 – 2014.

Citeşte şiCulisele şantajului dintre Antena Group şi RCS&RDS. Vezi rolul jucat de Dumitru Dragomir VIDEO

Potrivit documentelor publicate de Grupul de Investigaţii Politice, RCS & RDS a semnat un contract şi cu o firmă a lui Mitică Dragomir. În 15 august 2009, SC BODU SRL a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu RCS & RDS. Prin acest contract, RCS & RDS a plătit 1,7 milioane de euro pentru a-şi face publicitate la nunţile şi botezurile ce urmau să se desfăşoare într-un imobil deţinut de firma lui Dumitru Dragomir. Este vorba despre Crystal Palace Ballrooms, un complex luxos de săli de evenimente aflat în imediata apropiere a Palatului Parlamentului şi a Pieţei Unirii din Bucureşti. Complexul se află în proprietatea SC BODU SRL, firmă deţinută în totalitate de Dumitru Dragomir.

În replică, Mitică Dragomir a declarat la România TV că este „prea mic pentru lupta asta a lor, lupta elefanţilor”.