Directorul ce s-a lăfăit în lux pe banii statului, posesor de Ferrari

Radu Frâncu a fost suprins de paparazzi de la Cancan la volanul unui Ferrari. Fostul director de la compnia de asigurări a statului a decontat mai multe cheltuieli făcute pe bijuterii sau excursii exotice din bani publici. Neregulile au fost găsite de Corpul de Control al premierului.

RomaniaTV.net
24 apr. 2014, 10:49
Directorul ce s-a lăfăit în lux pe banii statului, posesor de Ferrari

În urma cu o zi, Guvernul anunta ca va sesiza Parchetul pentru ca fosta conducere a Companiei de Asigurari-Reasigurari Exim Romania (CARE Romania) – controlata de stat prin Eximbank – ar fi decontat din banii institutiei, in scop personal, vacante de lux, mese la restaurant sau bijuterii.

Principalul vizat de investigatia Corpului de Control a fost Radu Frâncu, in mandatul caruia CARE a inregistrat pierderi de 23,4 de milioane de lei. Asta in perioada in care “Imparatul de la Asigurari” si-a cumparat o limuzina de lux, Bentley, pe care n-a trecut-o in declaratia de avere si a decontat mai multe sejururi ale familiei lui din banii companiei!

Frâncu a detinut asadar fraiele CARE intre mai 2010 si iulie 2013, rastimp in care din ‘pusculita” Companiei au fost scoase sume fabuloase de care au beneficiat el si camarila lui.

Astfel, inspectorii au stabilit ca presedintele CARE a decontat 65.895 lei si 31.663 euro pentru sejururi efectuate impreuna cu familia sau cu alte persoane la lbiza, la Cannes, la Disneyland-Paris, dar si in statiunea lschgl din Austria.

Iar Compania nu a fost „capusata” doar de vacantele in care familia si anturajul lui Frincu s-ar fi rasfatat, ci si de alte cheltuieli facute exclusiv in scop personal.

Astfel, sotia lui Frâncu, Catrinel, ar fi decontat din banii CARE 12 mese pe care le-a luat la restaurant, iar “Imparatul de la Asigurari” si-a cumparat din bugetul companiei anvelope noi la masina, produse Louis Vuitton, bijuterii Cartier, un telefon Vertu produs de divizia de lux Nokia si un televizor SmartTV.

La acestea se adauga cheltuieli decontate pentru imbracaminte din Milano, deplasari cu taxiul la Londra, inchirierea de masini de lux la Saint Tropez si la Nisa sau transport cu elicopterul la Monte Carlo.

In timp ce inspectorii Corpului de Control au dovedit ca Frâncu si-a permis sa-si cumpere un Bentley, model Continental GTC (care costa in jur de 250.000 de euro), investigatia Cancan.ro a scos la suprafata o alta masura a luxului in care se scalda Frincu.

Paparazzi au obtinut imagini cu milionarul la volanul unui Ferrari, bolid al carui pret se invarte, de asemenea, in jurul unui sfert de milion de euro!