Directorul Centralei Nucleare Zaporojie, legat la ochi şi răpit de ruşi

Ilhor Muraşov, directorul Centralei Nucleare Zaporojie, a fost reținut de o patrulă rusă, legat la ochi și dus într-o direcție necunoscută.

01 oct. 2022, 09:22
Directorul Centralei Nucleare Zaporojie, legat la ochi şi răpit de ruşi

Directorul centralei nucleare Zaporojie, legat la ochi şi răpit de ruşi. Totul s-a petrecut în timp ce Ilhor Muraşov se întorcea de la stația din Enerhodar.

Directorul centralei nucleare Zaporojie, legat la ochi şi răpit de ruşi

Citeşte şi Peskov anunţă că orice atac asupra teritoriilor ucrainene anexate va fi considerat un atac asupra Rusiei

Ruşii au oprit maşina directorului centralei nucleare de la Zaporojie, l-au imobilizat, l-au legat la ochi și l-au dus într-o direcție necunoscută.

Cel care a anunţat răpirea lui Muraşov a fost Petro Korin, şeful companiei de stat care gestionează centralele nucleare ucrainene (Energoatom). Acesta cere eliberarea imediată a directorului centralei de la Zaporojie.

„Directorul general al Centralei Nucleare Zaporijjia este o persoană autorizată – acesta poartă responsabilitatea principală și exclusivă pentru siguranța nucleară și radioactivitatea de la centrală. Reținerea sa creează un pericol pentru funcționarea celei mai mari centrale nucleare din Europa.

Adresez un apel separat către directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, şi către șeful Asociaţiei Mondiale a Operatorilor Nucleari, Tom Mitchell, solicitându-le să folosească toate măsurile posibile pentru a-l elibera de urgență pe Ihor Muraşov din captivitatea ocupanților ruși și a-l repune în funcţia sa oficială” – a declarat Petro Korin, sâmbătă dimineaţă.

Citeşte şi Încă o moarte suspectă în Rusia. Un director al Căilor Ferate Ruse a fost găsit împuşcat în balcon