Directorul de Producţie Editorială şi Programe al TVR a fost demis

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a decis, joi, să îl demită pe Dan Radu, directorul de Producţie Editorială şi Programe, desfiinţându-i postul, din cauză că deciziile luate de acesta au dus la scăderea ratingului principalelor emisiuni ale TVR.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 16:53
Directorul de Producţie Editorială şi Programe al TVR a fost demis

CA al TVR a votat modificarea organigramei Televiziunii Române, cu desfiinţarea postului de director al Direcţiei Producţie Editorială şi Programe, ocupat de Dan Radu. Hotărârea de desfiinţare a postului lui Dan Radu a fost luată cu 10 voturi „pentru” şi trei voturi „împotrivă”, la propunerea lui Claudiu Brânzan, membru în CA al TVR din partea PSD, după cum au declarat surse din Televiziunea publică.

Claudiu Brânzan a confirmat că a propus desfiinţarea postului ocupat de Dan Radu, din cauza lipsei de performanţă a acestuia. „Propunerea am făcut-o eu, dar m-am consultat şi cu colegii mei din CA. Hotărârile pe care le-a luat domnul Dan Radu au dus la scăderea ratingului emisiunilor TVR. De asemenea, au fost introduse în grilă nişte producţii care nu numai că nu au performat, ci au scăzut şi veniturile din publicitate ale TVR. Totodată, schimbarea orei de difuzare a Telejurnalului (principala ediţie de ştiri a TVR, n.r.), de la 20.00 la 19.00, a dus la o prăbuşire a audienţei acestuia”, a spus Claudiu Brânzan.

Din 15 martie, Jurnalul TVR de seară începe de la ora 18.53, fiind prezentat de Mircea Radu şi având o durată de două ore.

El a mai spus că „majoritatea hotărârilor luate pe segmentul de programe au fost luate fără consultarea CA”, fapt pentru care persoana care şi-a asumat aceste producţii neperformante, trebuie să fie răspunzătoare.

Claudiu Brânzan a mai spus că noua organigramă votată joi de CA al TVR, din care a dispărut postul lui Dan Radu, urmează să fie pusă în aplicare de Departamentul Resurse Umane din Televiziunea Română.

Alexandru Lăzescu, cel care conduce CA al TVR, din postura de preşedinte-director general al instituţiei, a declarat că pe ordinea de zi a şedinţei CA de joi nu s-a aflat propunerea de modificarea a organigramei Televiziunii Române cu desfiinţarea postului de director al Direcţiei Producţie Editorială şi Programe, ocupat de Dan Radu.

„Am constatat că a intervenit acest punct nou pe ordinea de zi, care duce în mod implicit la desfiinţarea poziţiei pe care o ocupă Dan Radu în structură. S-a făcut această propunere care a fost apoi votată”, a spus Alexandru Lăzescu.

El a precizat că Dan Radu rămâne deocamdată în funcţia de director al Direcţiei Producţie Editorială şi Programe din TVR, până când va fi definitivată procedura de modificare a organigramei Televiziunii Române. „Votul dat astăzi în CA declanşează un proces. Trebuie venit cu o nouă structură a organigramei”, a explicat Lăzescu. El nu a precizat cât va dura toată această procedură.

Dan Radu a venit în TVR odată cu noua echipă de management a Televiziunii Publice, fiind numit în august 2010 consilier al preşedintelui-director general al TVR, Alexandru Lăzescu. Câteva luni mai târziu, Dan Radu a preluat funcţia de director interimar al Direcţiei Producţie Editorială şi Programe din TVR. Dan Radu a devenit director „cu acte în regulă”, după ce, în iunie 2011, a câştigat un concurs organizat de TVR pentru ocuparea acestei funcţii.