Directorul DSP Dâmbovița aruncă bomba: Managerul de la Găeşti nu a vaccinat nicio persoană care să nu fie eligibilă

Sorin Stoica susține, marţi, că a trimis o echipă de control la Spitalul Găeşti şi că până acum nu s-a vaccinat acolo nicio persoană în afara celor prevăzute în categoria eligibilă.

05 ian. 2021, 21:34
Directorul DSP Dâmbovița aruncă bomba: Managerul de la Găeşti nu a vaccinat nicio persoană care să nu fie eligibilă

Directorul DSP Dâmbovița aruncă bomba. Acesta susține că managerul de la Găeşti a făcut nişte declaraţii nefericite, care nu s-au dovedit reale.

Directorul DSP Dâmbovița aruncă bomba: Managerul de la Găeşti nu a vaccinat nicio persoană care să nu fie eligibilă

„Managerul de la Găeşti a făcut nişte declaraţii nefericite, care nu s-au dovedit reale. Am trimis control astăzi şi nu a fost nicio persoană vaccinată care să nu fie din categoria eligibilă, respectiv personalul medical. Deci, nu a fost nicio problemă. I s-a pus în vedere să respecte protocolul. El a respectat, doar că declaraţia nu a fost conform cu realitatea. Ştie ce are de făcut, i s-a pus în vedere.

El a vorbit la modul general, că dacă n-ar fi doritori, mai bine decât să arunce dozele vaccinează pe toată lumea. Nu s-a întâmplat. Nu ştiu acum, dacă nu luam din pripă, ce ar fi făcut mâine, poimâine, dar cel puţin ieri şi astăzi, că de două zile a început vaccinarea în Dâmboviţa, nu s-a vaccinat nici măcar o persoană care să nu facă parte din categoria eligibilă la Găeşti”, a afirmat directorul DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica.

Managerul Spitalului Găeşti, Laurenţiu Beluşică, a declarat marţi că vaccinează anti-COVID-19 pe oricine doreşte, nu numai cadrele medicale şi asta pentru a nu arunca doze de vaccin în caz că medicii refuză vaccinarea.

„A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Găeşti. Administrăm vaccinul anticovid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru.

Cine vrea sa se vaccineze… Ne raman doze si decat sa le arunc mai bine le fac la cine vrea sa se vaccineze. Asta e rationamentul pentru ca el, dupa ce l-ai facut dilutia, el se face o dilutie, dupa ce ai facut diluatia, din acel flacon cu dilutia facuta se pot vaccina 5 persoane.

Daca ai vaccinat una si ai terminat vaccinarea, ramai cu 4 doze care se arunca. Este 12 euro o doza si e pacat de ele, si atunci am zis ca le fac la cine doreste sa se vaccineze.

Ieri am inceput. Sunt doritori, sunt foarte multi. De ieri, de azi incolo facem treaba asta. Oamenii care au venit nu sunt voluntari. (…) Nu numai cadre medicale. Oricine doreste sa se vaccineze”, a scris pe Facebook conferenţiarul Laurenţiu Beluşică, manager al Spitalului Orăşenesc Găeşti.

Belușică: Să arunci 80 de doze de vaccin, acesta e management defectuos

„Ideea mea a pornit de la faptul că am văzut că sunt obligat să raportez dozele aruncate. Deci, cineva le centralizează, undeva. De când a început campania, înțeleg că în România s-ar fi aruncat 80 de doze de vaccin. Am zis că n-ar fi normal să fac acest lucru. Dacă cumva mi s-ar întâmpla să nu am personal care este în faza 1 de vaccinat, să mai am o variantă de rezervă și m-am gândit că ar fi bine să vaccinez niște oameni care oricum vor fi vaccinați mai târziu. Asta a fost ideea, doar că n-am dus-o la îndeplinire, pentru că n-a fost cazul. N-am vaccinat pe nimeni altcineva în afară de personalul stabilit de protocol.

Dacă este adevărată informația că s-au aruncat 80 de doze, atunci acesta e management defectuos! Sunt 80 de oameni care puteau fi vaccinați și care ar putea face COVID până le vine rândul. Eu înțeleg să pierzi niște doze, le scoți din frigider, o scapi și o spargi. Dar să am doza în mână și să n-am pe cine vaccina mi se pare o prostie, nu management defectuos!.

Am spus că o respect. Am fost medic militar. Respect legile, sunt conștient de asta. Nu știu prin ce raționamente s-a ajuns la varianta în care se vaccinează doar personalul medical, pompierii și ambulanțierii și dacă ne rămâne o doză n-avem voie s-o facem altcuiva. Nu știu acest raționament și nu mă interesează. Eu conduc un spital mic, asta e menirea mea. Dacă mi s-a cerut să vaccinez numai persoanele de faza 1, așa fac și fac tot posibililul să nu-mi rămână doze. Nu vreau să arunc niciuna. Am primit sprijin de la DSP, le telefonăm și ei ne vor trimite oameni. Cred că acesta este un management foarte bun. Iar cine a aruncat 80 de doze, să fie întrebat acela. În loc să vaccineze 80 de oameni care puteau să profite de pe urma vaccinului. Poate că s-au spart, poate s-au stricat, eu știu, nu știu”, a declarat dr. Laurențiu Belușică la Digi24.

 

Citește și: Spitalul Găeşti a început vaccinarea anti-Covid „la liber”. Se poate înscrie oricine. S-a deschis o anchetă