Spitalul Găeşti a început vaccinarea anti-Covid „la liber”. Se poate înscrie oricine. S-a deschis o anchetă

Spitalul Găeşti a început vaccinarea anti-Covid. Managerul a scris pe Facebook că a început vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 la această unitate medicală şi va fi imunizată orice persoană doreşte. Mai multă lume i-a scris medicului, cerând să fie inclusă în rândurile celor care primesc serul.

05 ian. 2021, 16:21
Spitalul Găeşti a început vaccinarea anti-Covid „la liber”. Se poate înscrie oricine. S-a deschis o anchetă

Spitalul Găeşti a început vaccinarea anti-Covid. Vaccinul scos de la temperatura de -80 de grade, se poate pastra 5 zile in frigider normal si 5 ore, dupa ce a fost scos din frigider. Dintr-un flacon se pot face 5 vaccinuri, la Spitalul Gaesti, nu au vrut toti sa se vaccineze si ca sa nu fie aruncate dozele (alea 5), vaccineaza la liber.

Citeşte şi: Valeriu Gheorghiţă: „Populaţia se va vaccina din aprilie. Etapa a doua, care vizează 4 milioane de oameni, începe din 15 ianuarie”

A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Găeşti. Administrăm vaccinul anticovid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”, a scris pe Facebook conferenţiarul Laurenţiu Beluşică, manager al Spitalului Orăşenesc Găeşti.

Zeci de utilizatori ai reţelei sociale au reacţionat la anunţul medicului, unii dintre ei arătându-se interesaţi să primească serul.

Cine vrea sa se vaccineze… Ne raman doze si decat sa le arunc mai bine le fac la cine vrea sa se vaccineze. Asta e rationamentul pentru ca el, dupa ce l-ai facut dilutia, el se face o dilutie, dupa ce ai facut diluatia, din acel flacon cu dilutia facuta se pot vaccina 5 persoane.

Daca ai vaccinat una si ai terminat vaccinarea, ramai cu 4 doze care se arunca. Este 12 euro o doza si e pacat de ele, si atunci am zis ca le fac la cine doreste sa se vaccineze.

Ieri am inceput. Sunt doritori, sunt foarte multi. De ieri, de azi incolo facem treaba asta. Oamenii care au venit nu sunt voluntari. (…) Nu numai cadre medicale. Oricine doreste sa se vaccineze„, a mai afirmat Laurențiu Belușică, manager Spitalul Găești pentru Realitatea Plus.

Spitalul Găeşti a început vaccinarea anti-Covid

Spitalul Găeşti a început vaccinarea anti-Covid

Managerul spitatului i-a scris unei femei care a spus că vrea să-şi aducă la vaccinat mama că poate face acest lucru. „Programată da. Neprogramată, doar la sfârşitul zilei, dacă rămân doze”, i-a scris medicul.

Citeşte şi: Vaccin BioNTech/ Pfizer: Întârzierea celei de a doua doze ar putea să nu ofere protecție împotriva COVID-19

Conform datelor furnizate de Prefectura Dâmboviţa, la nivelul acestui judeţ au fost înscrise 608 persoane pe listele aferente primei etape de vaccinare, însă flaconul conţine 5 doze, iar în total în judeţ au fost trimise 124 de flacoane, reprezentând 620 de doze de vaccin.

Am luat la cunoștință situația de la Spitalul din Găești. Important este că persoanele au fost vaccinate. Faptul că nu s-au respectat procedurile, acest lucru e un alt aspect care urmează a fi verificat. Din acest punct de vedere vorbim de un management defectuos. Se vor efectua evaluări și apoi se va acționa în consecință”, a marți președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.