Directorul ELCEN dezvăluie cât vor plăti bucureştenii pentru căldură la iarnă: „Gigacaloria a rămas la fel”

Claudiu Crețu, noul director general al Electrocentrale București (ELCEN), fost director Termoenergetica, a declarat că prețul pe care îl vor plăti bucureștenii pentru căldură, la iarnă, va fi similar cu cel din sezonul trecut.

12 sept. 2023, 10:21
Directorul ELCEN dezvăluie cât vor plăti bucureştenii pentru căldură la iarnă: „Gigacaloria a rămas la fel”

„Facturile la căldură vor fi similare, pentru că în acest moment, prețul (n.r. prețul gigacaloriei) a rămas neschimbat, este același preț de 330 de lei, care a fost aprobat în luna martie a anului trecut, nu au fost schimbări în acest sens”, a declarat Claudiu Crețu, luni seară.

Directorul ELCEN a mai declarat, pentru Gândul, că prețul gazului s-a mai temperat.

„Prețul gazului s-a mai temperat, față de anul trecut, iar o știre care a apărut zilele acestea, și care ne bucură, este că gradul de umplere a depozitului este de 90%, adică avem gaze în depozite, în depozitul Romgaz. Am trecut în acești ultimi doi ani prin situații critice, prin război, prin riscul de a nu avea gazele necesare, cu amenințări din zona estică faptul că s-a tratat situația cu responsabilitate, faptul că avem depozitele pline, asta ne conduce spre o iarnă lină, avem de rezolvat această problemă financiară (n.r. datoria Termoenergetica către Elcen) pe care cred că o vom rezolva, și atunci ne concentrăm pe reparații, pe funcționare”, a mai declarat Claudiu Crețu pentru sursa citată.

Citeşte şi: Marcel Boloş, despre numărul de bugetari: „Suntem pe locul al doilea în UE, având ponderea dintre cheltuielile de personal şi veniturile curente ale statului de aproximativ 35%”