Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj, trimis în judecată de DNA pentru o mită de 7.800 lei

Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj, Dan Tănăsescu, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi fals în declaraţii, ambele în formă continuată, după ce ar fi pretins şi ar fi primit 7.800 de lei de la patru persoane, pentru a le ajuta să obţină o subvenţie.

RomaniaTV.net
22 iul. 2019, 13:18
Directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj, trimis în judecată de DNA pentru o mită de 7.800 lei

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauţiune, a inculpatului Dan Tănăsescu, director executiv în cadrul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj, pentru luare de mită, în formă continuată, şi fals în declaraţii, în formă continuată, anunţă DNA.

În rechizitoriu, procurorii arată că, în perioada octombrie – decembrie 2018, Tănăsescu, în calitate de director executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Gorj, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins şi a primit de la patru persoane suma totală de 7.800 de lei.

Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpat pentru a face demersuri astfel încât acele persoane să obţină subvenţia pentru programul „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate”.

Potrivit DNA, în 13 decembrie 2018, Tănăsescu a primit de la una dintre cele patru persoane suma de 2.000 de lei (o parte din cei 7.800 de lei), fiind prins în flagrant.

„Din analiza declaraţiilor de avere, din perioada 2014-2016, date pe propria răspundere de către inculpatul Tănăsescu Dan, a rezultat faptul că acesta a făcut, în cuprinsul lor, menţiuni necorespunzătoare adevărului, în totală contradicţie cu situaţia reală de fapt în sensul că nu a menţionat suma totală deţinută ca active financiare şi implicit nici achiziţionarea de unităţi la unfond de investiţii”, mai scrie în comunicatul DNA.

În cauză s-a dispus indisponibilizarea, prin sechestru asigurător ,a sumelor de 120.762 lei şi 30.130 euro, ridicate de la Tănăsescu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.