Directorul general Airbus, Thomas Enders, investigat pentru fraudă de procurorii din Austria

Procurorii din Viena îl investighează pe directorul general Airbus, Thomas Enders, fiind suspectat de fraudă, pentru o comandă a aeronavelor Eurofighter, în valoare de două miliarde de euro, făcută de Austria în urmă cu mai bine de 10 ani, potrivit Procuraturii austriece, citată de Reuters.

RomaniaTV.net
27 apr. 2017, 05:36
Directorul general Airbus, Thomas Enders, investigat pentru fraudă de procurorii din Austria

O purtătoare de cuvânt a Biroului Procuraturii din Viena a confirmat, pentru agenţia de presă Reuters, că Enders este una dintre persoanele investigate.

Enders şi Airbus, care se numea Compania Europeană de Apărare Aeronautică şi Spaţială (European Aeronautic, Defense and Space Company – EADS) pe vremea când comanda aeronavei a fost stabilită, au negat orice delicte.

Enders era directorul diviziei de apărare a EADS când a fost semnat contractul.

Procurorii austrieci şi germani au investigat timp de mai mulţi ani dacă oficialii au primit mită pentru a asigura că firma alege avioanele Eurofighter, în detrimentul celor de la Saab şi Lockheed Martin.

În urmă cu două luni, procurorii din Viena au deschis o anchetă penală care pentru prima oară a numit consorţiul Airbus şi Eurofighter ca inculpaţi.

Ancheta juridică a fost deschisă ca răspuns la reclamaţia Ministerului Apărării din Austria.