Directorul general Erste: BCR va continua să finanţeze economia

Declaraţia preşedintelui Traian Băsescu privind eventuala limitare a expunerilor băncilor austriece în România este de înţeles, având în vedere că orice şef de stat doreşte ca băncile cu prezenţă locală să finanţeze economia. Aşa spune directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, potrivit Mediafax. El a spus că BCR va continua să finanţeze economia României.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 16:37
Directorul general Erste: BCR va continua să finanţeze economia

Cred că reacţia lui este foarte de înţeles. Dacă sunt preşedintele statului, vreau să am în interior bănci care sunt dispuse să sprijine creşterea economică a ţării„, a declarat Treichl.

El a declarat că BCR va continua să susţină economia românească, al cărei viitor este strâns legat de cea mai mare bancă din sistem, iar pentru unele proiecte va fi menţinută finanţarea în euro.

Suntem în proces de a creşte investiţia din România. Şi este 100% clar că BCR vrea şi va continua să finanţeze economia românească. De aceea suntem acolo.

Viitorul României este strâns legat de viitorul BCR. Şi cea mai mare bancă din ţară are obligaţia de a fi acolo dacă creşterea economică revine. Acesta este angajamentul nostru, a spus Treichl într-un interviu acordat Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că băncile statelor europene au obţinut „profituri uriaşe” în România, iar dacă se pregătesc să o lase nefinanţată în criză, aceasta ar fi „lipsit de de fair play”. El a mai spus că că vrea să creadă că statele venite mai târziu în UE nu vor fi puse să plătească „lăcomia” băncilor.