Directorul Hidroelectrica a demisionat

Constantin Trihenea, directorul general al Hidroelectrica a demisionat. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Economiei, Ion Ariton. Din punct de vedere politic, Trihenea poate fi considerat "omul lui Ariton", el ocupând de-a lungul timpului diverse funcţii politice în Sibiu, printre care şi cea de prefect. Ion Ariton este preşedintele PDL Sibiu.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 14:50
Directorul Hidroelectrica a demisionat

Constantin Trihenea şi-a dat demisia din funcţia de director general al Hidroelectrica, a declarat pentru HotNews.ro ministrul economiei, Ion Ariton. Întrebat care este cauza demisiei, ministrul a răspuns că este „din motive personale”.

Demisia directorului general al producătorului de energie electrică vine la scurt timp după ce Trihenea declarase că Hidroelectrica intenţionează să crească preţurile la energia hidro livrată consumatorilor din zona reglementată (n.red. populaţie) cu 50% de la 1 ianuarie 2012 în condiţiile în care compania a avut de suferit în 2011 din cauza secetei.

Trihenea mai spusese că în acest moment, preţurile stabilite prin contractele reglementate sunt sub costurile de producţie şi se situează la jumătate faţă de nivelul pieţei.

Creştere de doar 3,5% pentru „băieţii deştepţi”

În ceea ce priveşte contractele bilaterale (cunoscute sub denumirea populară de „contractele cu băieţii deştepţi, n.r.), Hidroelectrica intenţionează să majoreze preţurile cu peste 3,5% de la 1 ianuarie şi să scadă cantităţile livrate. Trihenea menţionase că aceste contracte expiră în perioada 2015-2018. „Vom face tot posibilul să crească preţul. Vrem cu cel puţin 3,5%, iar, acolo unde este posibil, să fie chiar cu rata inflaţiei sau să ajungă la preţul pieţei”, spusese Trihenea.

De la candidatura la Parlament, la şefia Hidroelectrica

Conform CV-ului său, Constantin Trihenea a fost între 2009 şi 2010 prefect al Sibiului. În 2008 el candidase, fără succes, din partea PDL la un post de deputat. Trihenea a fost preşedintele organizaţiei municipale Sibiu a PDL. El a devenit director al Hidroelectrica la sfârşitul anului trecut, după ce ministerul economiei a fost preluat de şeful său politic, Ion Ariton, preşedintele organizaţiei judeţene a PDL Sibiu.