Directorul Institutului de Hidrologie, condamnat la închisoare

Petre Stanciu, directorul de la Institutul de Hidrologie, a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel Bucureşti la 1 an şi 10 luni de închisoare cu executare, informează România TV. În urma sentinţei date de magistraţi, Stanciu a fost demis de la conducerea institutului.

RomaniaTV.net
21 mart. 2012, 08:12
Directorul Institutului de Hidrologie, condamnat la închisoare

Petre Stanciu a fost condamnat în dosarul în care a fost trimis în judecată în 2007 de procurorii DNA, alături de alte persoane din conducerea instituţiei, pentru un prejudiciu de 550.000 de lei produs Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Alături de acesta au mai fost condamnate două angajate ale instituţiei.

Decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti este definitivă.

La câteva ore, Ministerul Mediului a anunţat că a fost luată decizia demiterii din funcţie a directorului general şi al directorului economic al Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti de condamnare a acestora.

În locul celor doi directori vor fi numiţi interimari din rândul angajaţilor Institutului.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a trimis Corpul de Control să verifice activitatea INHGA, urmând ca în funcţie de rezultatele controlului să fie luate măsuri suplimentare, a precizat sursa citată.

Procurorii DNA i-au trimis in judecată, în anul 2007, pe directorul INHGA, Petre Stanciu, directorul ştiinţific, Marinela Simota, fostul director economic, Ecaterina Porumbelu şi fostul şef al Serviciului Financiar Contabilitate al Institutului, Violeta Dupu pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

Din probele administrate în dosar a rezultat că, în perioada ianuarie-septembrie 2005, cei patru angajaţi din cadrul INHGA şi-au incalcat cu bună ştiinţă atribuţiile de serviciu prin nerespectarea normelor legale referitoare la încheierea şi derularea convenţiilor civile de prestări servicii cu mai multe persoane fizice.

Acest lucru a dus la prejudicierea Institutului cu sumă de 555.290, 8 lei şi la obţinerea unor avantaje patrimoniale pentru prestatorii de servicii, se arăta la acea vreme intr-un comunicat DNA.