Directorul medical de la Spitalul de Urgenţă Alba Iulia a făcut infarct la serviciu. „Oboseala se vedea pe faţa lui”

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Dan Crainic, a fost copleşit de presiunea psihică şi stresul acumulate în ultima perioadă şi a suferit un infarct chiat în timp ce se afla la muncă. În urmă cu câteva zile, un alt medic de la ATI, de la acelaşi spital, a păţit acelaşi lucru.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 17:59
Directorul medical de la Spitalul de Urgenţă Alba Iulia a făcut infarct la serviciu. „Oboseala se vedea pe faţa lui”

Medicul Dan Crainic a acuzat dureri în piept în cursul zilei de vineri, iar echipa medicală l-a stabilizat, a transmis diana Mârza, managerul Spitalului Judeţean Alba Iulia, pentru Digi 24. Medicul a fost apoi transferat la Institutul Inimii din Cluj, unde urma să fie supus unei intervenții chirurgicale.

Potrivit managerului Mârza, medicul nu s-a plâns niciun moment, însă „oboseala se vedea pe fața lui, într-adevăr, așa cum se vedea și pe fața celorlalți colegi, pentru că situația este din ce în ce mai grea și tot mai greu de controlat”.

„În ultima lună, presiunea asupra noastră și stresul au fost foarte mari. Lucrăm de dimineața de la 6:00 până noaptea la 12:00 – 1:00, vorbim în continuu la telefon, ne chinuim să găsim un loc pentru fiecare pacient, în județul nostru numărul de pacienți confirmați cu COVID este foarte mare. Am făcut față până acum și sperăm că vom face, dar suntem supuși zilnic unui stres foarte mare și suntem foarte obosiți”, a explicat Diana Mârza, care e convinsă că medicul Dan Crainic a făcut infarct din cauza epuizării.


loading...