Directorul Mossadului: Avem ochi şi urechi, inclusiv în Iran

Regimul de la Teheran îşi extinde influenţa în Orientul Mijlociu, dar Israelul monitorizează cu atenţie acţiunile iraniene şi are agenţi inclusiv în Iran, avertizează Yossi Cohen, directorul Agenţiei israeliene de informaţii (Mossad).

09 ian. 2018, 13:01
Directorul Mossadului: Avem ochi şi urechi, inclusiv în Iran

„Iranienii se extind în Orientul Mijlociu, cu forţe vaste, nu prea îi reţine nimic. Iranul este pe cale să realizeze visul de a crea legături care să îi permită să trimită trupe în Orientul Mijlociu”, a declarat Yossi Cohen, cu ocazia unei reuniuni desfăşurate marţi la Ministerul israelian de Finanţe.

Directorul Mossad a avertizat că Israelul urmăreşte cu atenţie acţiunile Iranului. „Avem ochi şi urechi, inclusiv în Iran”, a atras atenţia Yossi Cohen, citat de site-urile Ynetnews.com şi IsraelNationalNews.com.

Chiar dacă Yossi Cohen nu crede că actualele proteste din Iran vor reuşi înlăturarea regimului islamist de la Teheran, şeful Mossad consideră că mişcările sociale pot obţine rezultate în viitor.

Citeşte şi Proteste în Iran: Bilanţul persoanelor arestate de autorităţi este mult mai mare decât cifrele oficiale

„Oamenii de rând din Iran au ieşit pe străzi pentru a protesta din cauza situaţiei economice, pe fondul aşteptărilor că preşedintele Hassan Rouhani va îmbunătăţi economia”, a afirmat Yossi Cohen, explicând că situaţia din Iran s-a îmbunătăţit de la semnarea Acordului nuclear cu marile puteri, dar beneficiile nu sunt simţite de oamenii de rând. „Dar nu trebuie să facem speculaţii, nu trebuie să avem aşteptări, chiar dacă aş fi bucuros să asistăm la o revoluţie socială în Iran. Acest lucru s-ar putea întâmpla cândva în viitor”, a spus Yossi Cohen.

Zeci de persoane au murit, în ultimele săptămâni, în urma protestelor violente organizate în Iran faţă de corupţie şi situaţia economică.


loading...