Directorul OMS s-a vaccinat împotriva coronavirusului: „Astăzi a fost rândul meu”

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii s-a vaccinat, miercuri, împotriva coronavirusului la un spital din Geneva. Până în prezent, la nivel mondial au fost administrate peste 1,35 de miliarde de doze de vaccin.

13 mai 2021, 08:42
Directorul OMS s-a vaccinat împotriva coronavirusului: „Astăzi a fost rândul meu”
Directorul OMS s-a vaccinat împotriva coronavirusului: "Vaccinurile salvează vieţi"

Directorul OMS s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Tedros Adhanom Ghebreyesus s-a imunizat miercuri, la un spital din Geneva.

Directorul OMS s-a vaccinat împotriva coronavirusului

„Astăzi a fost rândul meu să fiu vaccinat la Hôpitaux Universitaires de Genève împotriva Covid-19. Vaccinurile salvează vieţi. Este crucial să le ducem în toate ţările cât de curând posibil. Dacă, la fel ca mine, trăiţi într-o ţară unde vaccinurile sunt disponibile, vă rog vaccinaţi-vă când vă vine rândul.

Pentru ca vaccinurile să fie disponibile pentru toţi cei care au nevoie de ele, guvernele, producătorii şi alte părţi implicate trebuie să se angajeze să împărtăşească şi să producă mai multe doze de vaccinuri Covid-19 pentru a proteja pe toată lumea”, a transmis Tedros Adhanom Ghebreyesus într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare.

La nivel mondial, până în prezent au fost administrate mai mult de 1,35 de miliarde de doze de vaccin.

Citeşte şi Ţara europeană care respinge certificatul de vaccinare anti-COVID. Anunţul făcut de reprezentanţi!

BILANȚ VACCINARE 12 mai 2021. Aproape 100.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore!

Institutul Național de Sănătate Publică vine, miercuri după-amiază, cu noi date privind numărul persoanelor vaccinate din România.

Potrivit CNCAV, de la ultima raportare au fost vaccinate 104.754 persoane, dintre care 38.711 cu prima doză. 86.158 persoane au fost vaccinate cu Pfizer, 7.407cu Moderna, 7.178 cu AstraZeneca şi 4.011 cu Johnson&Johnson.

De la debutul campaniei de vaccinare, 2.555.835 persoane au primit ambele doze de vaccin, iar 1.194.180 prima doză şi urmează să facă rapelul.

În ultimele 24 de ore s-au raportat 78 de reacţii adverse, alte 133 fiind în analiză.

Numărul dozelor folosite până acum a ajuns la 6.305.850.

Citeşte şi CTP, sfaturi de vaccinare pentru Guvernul Cîţu: „Ar trebui să se ducă la noroi, la sat”

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca ajunge în România

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat că 129.600 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge joi la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”. Potrivit CNCAV, transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

”Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman”, a transmis CNCAV.

Sursa citată a precizat că până în prezent, ţara noastră a recepţionat 2.201.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu data de 15 februarie, 657.318 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.