Directorul Pfizer a anulat vizita în Israel, pentru că nu s-a vaccinat

Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, şi-a anulat vizita în Israel pentru că nu s-a vaccinat cu a doua doză de vaccin anti-covid.

06 mart. 2021, 12:49
Directorul Pfizer a anulat vizita în Israel, pentru că nu s-a vaccinat
Directorul Pfizer a anulat vizita în Israel, pentru că nu s-a vaccinat

Directorul Pfizer a anulat vizita în Israel. Atât Albert Bourla, cât şi membrii delegației care trebuia să-l însoțească în timpul vizitei sale, nu au primit a doua doză de vaccin.

Directorul Pfizer a anulat vizita în Israel

CEO-ul Pfizer a declarat în luna decembrie că nu dorește să ,,facă coadă” și va aștepta până când va fi vaccinată categoria sa de vârstă. Astfel, el a primit doar prima doză de vaccin anti-covid.

„Continuăm să fim interesaţi să vizităm Israelul şi să ne întâlnim cu factorii de decizie. Vizita în Israel va fi probabil programată spre sfârşitul primăverii”, a declarat un purtător de cuvânt al Pfizer, potrivit Mediafax. 

Bourla a apărut în prim-plan săptămâna trecută, când într-un interviu acordat NBC News, el a numit Israelul „laboratorul mondial” în ceea ce priveşte lansarea vaccinului împotriva coronavirusului, menţionând că „ei folosesc doar vaccinul nostru”, potrivit Jerusalem Post.

Când a fost întrebat dacă o persoană i-ar putea infecta pe alţii după ce a primit două doze de vaccin, el a spus: „Este ceva ce trebuie confirmat, iar datele din lumea reală pe care le obţinem din Israel şi din alte studii ne vor ajuta să înţelegem mai bine acest lucru”.

Citeşte şi Adevărul despre vaccinul Pfizer. Biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA a spus care e durata de eficacitate a serului

Pfizer se relochează în România. Face concedieri în Belgia şi transferă o parte din activităţi în ţara noastră

Grupul farmaceutic american Pfizer urmează să concedieze 15% din personalul centrului său de distribuţie de la Zaventem (Belgia), urmând ca o parte din activităţile acestui centru să fie delocalizate în România.

Potrivit unor surse sindicale, aproximativ 38 din cei 238 de angajaţi de la centrul de distribuţie pe care Pfizer îl are la Zaventem (Belgia) ar urma să îşi piardă locul de muncă. Motivul avansat de conducerea companiei ar fi delocalizarea serviciului de planificare a aprovizionării Pfizer în România, la Bucureşti.

Sindicatele se declară şocate de acest anunţ făcut de Pfizer, unul din marii producători de vaccinuri împotriva COVID-19, în plină pandemie.

Citeşte şi Vaccinul Pfizer, administrat în trei doze? „Tulpina va deveni rezistentă la protecţie”

„Recurgerea la concedieri în contextul sanitar actual este o palmă pentru toţi angajaţii Pfizer care lucrează la succesul companiei şi care, printre altele, contribuie la producţia de vaccinuri vaccinuri împotriva COVID-19„, a declarat Michel Barbuto, reprezentantul sindicatului CNE, citat de Agerpres.

În replică, conducerea Pfizer vorbeşte despre optimizarea organizării prim mutarea unei părţi a activităţii în România. „Încercăm în permanenţă să optimizăm organizarea lanţului de aprovizionare mondială. În prezent explorăm opţiuni care ne vor permite să ne centralizăm mai bine resursele, să îmbunătăţim eficacitatea proceselor, continuând în acelaşi timp să oferim cele mai bune servicii. Acest lucru ar putea să se traducă prin redistribuirea unui număr de funcţii din cadrul lanţului de aprovizionare în cadrul reţelei noastre extinse„, a declarat un purtător de cuvânt de la Pfizer.


loading...