Directorul clujean al lui Prigoană a fost audiat la DNA în cazul lui Sorin Apostu

Directorul firmei de salubrizare Rosal Cluj, Sergiu Hosu, a fost audiat marţi la DNA Cluj, după ce procurorii au găsit, în urma percheziţiilor la locuinţa primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, mai multe carduri pentru achiziţionarea de combustibil primite de la firmă, susţin surse judiciare, citate de Mediafax.

RomaniaTV.net
15 nov. 2011, 16:03
Directorul clujean al lui Prigoană a fost audiat la DNA în cazul lui Sorin Apostu

Surse judiciare au declarat iniţial că bonurile primite de primarul Sorin Apostu de la Rosal ar fi pentru cumpărături într-un mall clujean.

De asemenea, DNA Cluj verifică mai multe contracte pe care Rosal le are cu Primăria Cluj-Napoca şi a cerut firmei mai multe dosare cu documente în legătură cu acestea.

Avocatul companiei Rosal, Gabriel Gaman, a declarat că Rosal a oferit, începând cu 2006, mai multe carduri de combustibil unor instituţii clujene, cum ar fi Poliţia, pompierii şi Primăria.

Gaman a adăugat că directorul Rosal Cluj, Sergiu Hosu, a discutat cu procurorii clujeni în legătură cu mai multe contracte pe care firma le are cu Primăria, dar nu a oferit detalii.

Tot marţi a fost audiată la DNA Cluj şi contabila cabinetului de avocatură al soţiei primarului Sorin Apostu, Monica Apostu.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare mită de mită în formă continuată, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.