Directorul şcolii unde preda învăţătoarea care şi-a ucis mama spune că va demisiona la 1 iulie

Directorul şcolii din Curtea de Argeş unde preda învăţătoarea acuzată că şi-a ucis mama cu 170 de lovituri de cuţit a anunţat, marţi, că-şi va da demisia din funcţie de la 1 iulie, după încheierea testelor naţionale, asumându-şi greşeala de a nu duce cadrele didactice la verificarea psihologică.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 19:06
Directorul şcolii unde preda învăţătoarea care şi-a ucis mama spune că va demisiona la 1 iulie

Directorul Şcolii Generale nr. 4 din Curtea de Argeş, profesor Nicolae Niţă, a declarat că a luat decizia după ce s-a consultat cu întregul colectiv de cadre didactice din unitatea de învăţământ.

„Decizia am luat-o astăzi. M-am consultat cu colegii şi am hotărât să-mi dau demisia de la 1 iulie, după ce se termină testele naţionale. În continuare, vor fi aplicate măsurile decise luni de către Consiliul de Administraţie, cele zece măsuri cu privire la antrenarea elevilor într-o serie de activităţi cotidiene în perioada următoare prin angajarea unui învăţător pensionar. Alături de acesta vor participa în acest demers psihologul şcolii şi cei din cabinetul de logopedie. Părinţii au mai cerut schimbarea sălii de clasă pentru a nu mai asocia acest spaţiu cu doamna învăţătoare pe care totuşi ei au iubit-o. De asemenea, s-a stabilit să se găsească resursa financiară pentru a se înnoi aceste avize psihologice care au expirat la nivelul şcolii noastre pe 25 februarie 2012. La momentul actual, niciun profesor nu are acest aviz, lucru care nu a impiedicat că la nivelul şcolii noastre elevii să obţină performante la olimpiadele şcolare”, a declarat directorul Nicolae Niţă.

Inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, Florin Gardin, a declarat că instituţia va evalua situaţia avizului psihologic în toate unităţile de învăţământ din judeţ şi va emite o circulară prin care se va interzice ca la începutul anului şcolar cadrele didactice să intre la ore fără avizul psihologic.

„Cea mai mare neregulă depistată la şcoala din Curtea de Argeş a fost ca toate cadrele didactice de acolo nu aveau avizele psihologice. Profesorii trebuie să aibă acest aviz la începutul anului şcolar şi este valabil un an. Ei au început greşit de la început, au început în februarie şi le-a expirat tot în februarie, în fiecare an. Sunt şi nişte circumstanţe atenuante în sensul că s-au făcut nişte adrese către primărie. Noi trebuie să dăm şi nişte sancţiuni celor care au greşit. Greşeală are fiecare cadru didactic de acolo, pentru că ei ştiau că n-au avizul. Eu cred că nimeni nu a fost depistat cu un comportament deviant pentru a i se lua dreptul de a profesa până acum. Voi face o situaţie până la 1 septembrie şi voi da o circulară ca nimeni să nu intre la ore la începutul anului şcolar dacă nu are avizul psihologic valabil”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, Florin Gardin.

La rândul său, primarul oraşului, Nicolae Diaconu, îl acuză de neglijenţă pe directorul şcolii, spunând că niciodată în bugetul unităţii de învăţământ nu au fost prevăzute fonduri pentru evaluarea psihologică, în schimb s-au cerut bani pentru activităţi inutile sau prea puţin folositoare.

Elena Mirela Marinescu, în vârstă de 37 de ani, învăţătoare la clasa a IV-a C a Şcolii Generale nr. 4 din Curtea de Argeş, a fost arestată preventiv, sâmbătă seară, fiind acuzată că şi-a ucis mama cu 170 de lovituri de cuţit. Învăţătoarea a predat timp de 14 ani la Şcoala Generala nr. 4 Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeş, este căsătorită şi are un copil de 7 ani care, este în clasa I la aceeaşi unitate de învăţământ.

Primele date ale anchetei arătau că învăţătoarea Elena Mirela Marinescu nu ar fi avut din anul 2010 avizul psihologic.

Inspectorul şcolar general al ISJ Argeş spunea că dacă învăţătoarea a predat fără să aibă aviz psihologic atunci directorul şcolii este răspunzător de acest lucru.