Directorul şcolii va răspunde dacă învăţătoarea acuzată de crimă nu avea aviz psihologic

Directorul Şcolii Generale nr. 4 din Curtea de Argeş, unde femeia acuzată că şi-a ucis mama cu peste 170 de lovituri de cuţit este învăţătoare, va fi răspunzător în cazul în care se va stabili că aceasta a predat fără să aibă aviz psihologic, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Argeş.

RomaniaTV.net
02 iun. 2012, 14:14
Directorul şcolii va răspunde dacă învăţătoarea acuzată de crimă nu avea aviz psihologic

Potrivit profesorului Florin Gardin, inspector şcolar general al ISJ Argeş, dacă învăţătoarea din municipiul Curtea de Argeş suspectată că şi-a ucis mama a predat fără să aibă aviz psihologic, directorul şcolii este răspunzător pentru acest lucru, primele date indicând că femeia este un cadru didactic bun, apreciat în rândul colegilor şi al părinţilor copiilor.

„Este o învăţătoare bună, solicitată de foarte mulţi părinţi, are rezultate foarte bune. Vom analiza situaţia, de ce nu are aviz psihologic, iar dacă se confirmă că acest cadru didactic nu are într-adevăr avizul psihologic va răspunde cine este vinovat de acest lucru, respectiv directorul şcolii. Vom verifica dacă şi celelalte cadre didactice au acest aviz. Eu sunt de două zile inspector şcolar general. Vom verifica şi, repet, directorul şcolii va răspunde, el este responabil dacă nu există acest aviz psihologic”, a declarat inspectoratul şcolar general al ISJ Arges, profesorul Florin Gardin.

Primele date ale anchetei arată că Elena Mirela Marinescu, în vârstă de 37 de ani, învăţătoare la clasa a IV-a C a Şcolii generale nr. 4, din Curtea de Argeş, de 14 ani în această unitate de învăţământ, nu avea din anul 2010 avizul psihologic.

Femeia, care a fost reţinută pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore sub acuzaţia de omor deosebit de grav, pentru care riscă între 15 şi 25 de ani de închisoare, urmează să fie prezentată magistraţilor Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Elena Mirela Marinescu, acuzată că şi-a ucis mama cu peste 170 de lovituri de cuţit, este căsătorită şi are un copil, anchetatorii susţinând că ea şi-a recunoscut fapta.

Şeful Serviciului Medico-Legal Argeş, dr. Dan Manu, declara că în urma autopsiei asupra cadavrului legiştii au descoperit pe corpul victimei peste 170 de leziuni traumatice care au fost produse cu cuţitul, dintre care 153 fiind plăgi, 33 penetrante în cavitatea toracică şi având corespondent ca leziuni în organele viscerale.

Potrivit sursei citate, o altă situaţie „cu totul particulară şi inedită” a fost că fiica femeii ucise, principalul suspect, a folosit două obiecte tăietoare, înţepătoare, primului folosit rupându-i-se vârful, cel mai probabil, în coastele hemitoracelui stâng.

Potrivit anchetatorilor, armele crimei au fost identificate, iar femeia a recunoscut crima.

„Femeia, care este fiica victimei, a recunoscut că şi-a ucis mama. Motivează faptul că au avut un conflict spontan izbucnit în urma unor neînţelegeri legate de anumite sume de bani. Din informaţiile pe care le am, colegii mei au fost conduşi la locul unde femeia aruncase bluza şi un cuţit. A folosit două cuţite la comiterea crimei, pe unul l-a lăsat în casă, iar pe celălalt l-a aruncat la ghena de gunoi”, a declarat comisar şef Dănuţ Dinu.

Bătrâna de 77 de ani, din Curtea de Argeş, a fost găsită moartă, vineri seară, înjunghiată în torace, iar anchetatorii au avut încă de la început un cerc de suspecţi din care făceau parte membri ai familiei şi prieteni ai acesteia, după ce au stabilit că femeia vânduse de curând o casă în Câmpulung Muscel şi avea în apartament suma de aproximativ 11.000 de euro.

„Bătrâna locuia singură în apartamentul situat la parterul unui bloc din cartierul Ivancea, strada Valea Iaşului. A fost descoperită moartă de către fiica sa, care venise în vizită. Era decedată în dormitor, înjunghiată cu cinci lovituri în zona toracică. Primele date arată că a fost înjunghiată în baie, de unde victima s-a târât până în dormitor”, declara procurorul Alexandru Petre, de la Parchetul Tribunalului Argeş.