Directorul SRI Eduard Hellvig, întâlnire cu șefii DNI și CIA

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, și prim-adjunctul său, Răzvan Ionescu, s-au aflat zilele acestea într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, unde s-au întâlnit cu șefii serviciilor de informații americane, potrivit unui comunicat SRI.

03 mart. 2023, 14:10
Directorul SRI Eduard Hellvig, întâlnire cu șefii DNI și CIA

Directorul Eduard Hellvig și prim-adjunctul SRI au avut întrevederi cu oficiali americani din domeniul informațiilor – Avril Haines, directorul Comunității Naționale de Informații a SUA, precum și cu William J. Burns, directorul CIA, se arată în comunicatul remis vineri.

„Principalele teme de pe agenda convorbirilor au privit situația de securitate regională și globală în contextul actual, cât și dinamica situației operative. În cadrul discuțiilor au fost punctate importanța cooperării și schimbului de informații dintre SRI și serviciile din SUA, rezultatele obținute precum și modalitățile de continuare a parteneriatului strategic în domeniile analizate”, potrivit SRI.

Eduard Hellvig

SRI și structurile de intelligence ale SUA au reconfirmat „angajamentele ferme de a continua să lucreze împreună pentru a preveni și contracara agresiunile care amenință securitatea națională și regională, inclusiv a celor cu impact la nivel global”, mai menționează sursa citată.

Citește și: Aderarea României la Schengen nu este pe agenda Consiliului JAI din martie. Carmen Avram: Redactarea unui pact pentru migraţie ”ar putea să fie cel care linişteşte apele în UE”