Discovery, în centrul unei fuziuni gigantice, de 150 miliarde de dolari. Concurenţă serioasă pentru Netflix şi Amazon

Compania AT&T este în discuții avansate pentru a fuziona WarnerMedia cu Discovery. Fuziunea estimată la peste 150 de miliarde de dolari ar urma să creeze un nou gigant de servicii streaming care să concurenze cu Netflix și Disney.

17 mai 2021, 11:41
Discovery, în centrul unei fuziuni gigantice, de 150 miliarde de dolari. Concurenţă serioasă pentru Netflix şi Amazon

AT&T deține CNN, HBO și Warner Bros, iar în 2018 a cumpărat mai multe mărci ale Time Warner, într-o achiziție totatlă în valoare de 108,7 miliarde de dolari. Acordul ar marca intrarea unui alt jucător pe o piață şi aşa aglomerată, după cum scrie BBC. „Aceasta este o cursă a înarmărilor pe segmentul de streaming și AT&T face o mișcare strategică ofensivă pentru a-și extinde conținutul în lupta cu Netflix, Disney și Amazon”, a declarat Dan Ives, de la Wedbush Securities.

Potrivit Financial Times, fuziunea este estimată la peste 150 de miliarde de dolari.

O eventuală fuziune a WarnerMedia, proprietarul CNN şi HBO, cu grupul Discovery, care deţine printre altele lanţul Eurosport, ar putea da naştere unui gigant capabil să concureze cu furnizorii de servicii streaming Netflix şi Disney +, companii care au înregistrat o creştere explozivă a numărului de abonaţi la serviciile lor pe fondul izolării.

Citeşte şi Veste tragică pentru fanii show-ului „Distrugătorii de mituri”. Unul dintre realizatori a murit subit, la 49 de ani

AT&T şi Discovery au refuzat să comenteze infomația. AT&T deţine deja branduri populare în afacerile de divertisment, cum ar fi HBO, HBO Max, CNN, prin intermediul diviziei sale WarnerMedia. HBO şi HBO Max au 63,9 milioane de abonaţi, comparativ cu cei 100 de milioane ai Disney+ (deţinută de Walt Disney) şi cei 207,6 milioane de abonaţi ai Netflix. Discovery, care are în portofoliul său posturile TV Animal Planet, HGTV şi Discovery Channel, este disponibil pentru 88,3 milioane de gospodării din Statele Unite, în timp ce serviciul său de streaming Discovery +, lansat în luna ianuarie, are 15 milioane de abonați.

Citeşte şi Netflix, investiţie de 17 miliarde de dolari în acest an! Anunţul făcut de companie

AT&T este cea mai mare companie de telecomunicații din lume din punct de vedere al veniturilor. A fost înființată în 1877 de către Alexander Graham Bell, cel care a obținut primul brevet american pentru inventarea telefonului.