Discurs delirant al Dianei Şoşoaca despre Schengen! „Înseamnă trafic de droguri şi prostituţie! Ne-a vandut suveranitatea! Mai vreţi, mă, Schengen?!”

Senatoarea Diana Şoşoacă, cunoscută pentru discursul său naţionalist, de multe ori dus până la extrem, a făcut din nou show pe reţelele sociale, acolo unde ăşi desfăşoară cea mai mare parte din activitate, având în vedere că majoritatea canalelor media au renunţat la a o mai invita, pentru a nu-şi asocia imaginea cu cea a extremismului.

24 oct. 2022, 11:52
Discurs delirant al Dianei Şoşoaca despre Schengen! „Înseamnă trafic de droguri şi prostituţie! Ne-a vandut suveranitatea! Mai vreţi, mă, Schengen?!”

De această dată, atenţia Dianei Şoşoacă s-a îndreptat spre procesul de aderare a României la spaţiul Schengen, care pare din nou îngrunat de opoziţia Olandei, al cărei parlament a votat o rezoluţie prin care respinge aderarea ţării noastre.

Votul din Parlamentul Ţărilor de Jos nu este unul cu efect de veto, important fiind cel al reprezentanţilor din JAI (Formaţiunea Justiţie şi Afaceri Interne a Consiliului Europei), dar arată direcţia politicii batave pe subiect.

„Orbilor şi surzilor! N-aţi înţeles că ne-am cedat suveranitatea pentru Schengen şi noi nu intrăm în Schengen? Surzilor! Ce nevoie am eu de Schengen? Mulţi habar nu aveţi ce înseamnă Schengen, vă spun eu.

Partea bună, nu mai stai la cozi între România-Bulgaria, Bulgaria-Grecia, România-Ungaria. Nu mai stai la cozi la vamă. Transportatorii nu mai stau 8 ore, 12 ore la coadă şi trec ca-n brânză. Atât! Partea rea?

Citeşte şi: Victor Ponta, revoltat pe situaţia României: „Se pare că în Schengen nu ne primesc. Suntem ultimii fraieri care nu avem vize de America”

Trafic de droguri, trafic de copii pentru prostituţie, trafic de prostituţie, crimă organizată. Mai vreţi, mă, Schengen?”, a spus senatoarea Diana Şoşoacă într-unul dintre liveurile pe care le face frecvent pe reţelele de socializare.

În utlimele zile, de la votul din Parlamentul Ţărilor de Jos, mai multe figuri din politica şi mass-media românească au condamnat această atitudine, acuzând Olanda că tratează România ca pe o ţară de mâna a doua şi lansând tot felul de scenarii. Printre aceşti s-au regăsit Marcel Ciolacu, Rareş Bogdan, Victor Ponta, Cristian Tudor Popescu, George Simion sau Maria Grapini.

Citeşte şi: Vasile Dîncu vine în Parlament, la „Ora Guvernului”, pentru a explica declaraţiile despre războiul din Ucraina