Victor Ponta, revoltat pe situaţia României: „Se pare că în Schengen nu ne primesc. Suntem ultimii fraieri care nu avem vize de America”

Victor Ponta a fost prezent duminică seara în studioul România TV, unde a criticat clasa politică actuală, incapabilă să aibă grijă de români şi să apere interesele ţării.

23 oct. 2022, 21:31
Victor Ponta, revoltat pe situaţia României: „Se pare că în Schengen nu ne primesc. Suntem ultimii fraieri care nu avem vize de America”

Victor Ponta este şi dezamăgit şi revoltat de modul în care conducătorii României gestionează situaţia din ţară.

„Vi se pare că-i doare undeva că motorina s-a făcut din nou 7 lei, că vor creşte ratele din nou,  De ce suntem ultimii proşti care deşi avem energie şi cmbustibili proprii, plătim pe ele mai mult decât Austria. De ce suntem ultimii proşti care nu suntem primiţi în Schengen, deşi am pompat miliarde de euro în companii din Franţa şi alte state. Cu ce ne-am ales în aceşti 10 ani?”, a declarat fostul premier, la România TV.

Eram convins că o să fim acceptaţi în Schengen, dar se pare că nu ne primesc, suntem ultimii fraieri care nu avem vize de America„, a mai spus dezamăgit Victor Ponta.

Citeşte şi După un bulgar, Laura Codruța Koveși a pus ochii pe un român. Procurorul șef de la Parchetul European face curățenie în statele sărace din sud-estul UE

În opinia sa, rolul Laurei Codruţa Kovesi este de a dinamita suveranitatea statelor din estul Europei. „Doamna Kovesi a fost vârful unei strategii, care se aplică nu doar în România, ci şi în Bulgaria, Ungaria… Are rol de a distruge în Europa de Est tot ce înseamna suveranitate. 75% din comerţul din România e la multimnationale„, a mai afirmat Ponta.

Totodată, el nu exclude ca însuşi Klaus Iohannis să devină victimă. „Dacă lui Iohannis i s-a părut firesc în primul mandat ca eu, Victor Ponta, să fiu persecutat politic – au spus judecătorii asta, pentru că am fost achitat – să nu se mire că i se va întâmpla şi lui acelaşi lucru. În niciun caz nu Iohannis o execută pe Kovesi”.

Citeşte şi Laura Codruța Kovesi: „Iohannis mi-a cerut, în vara lui 2018, demisia de la șefia DNA, înainte de semnarea decretului de revocare din funcție. Am refuzat”