Discursul candidatului democrat la Casa Albă a fost perturbat de activiştii pentru drepturile animalelor

Cel puțin cinci activiști pentru drepturile animalelor au perturbat un discurs electoral rostit de candidatul democrat la prezidențialele din SUA, Bernie Sanders, în orașul Oakland, din statul California, relatează Reuters.

31 mai 2016, 09:45

Protestatarii, care au reușit să urce pe scena de unde Sanders se adresa simpatizanților săi, au fost preluați de mai mulți agenți ai Serviciilor Secrete înainte ca ei să îl atingă pe candidatul democrat, al cărui discurs a fost întrerupt pentru scurt timp, după cum a arătat o înregistrare video postată de CNN.

Un agent al Serviciilor Secrete a venit în fugă lângă Sanders și i-a asigurat protecția în timpul acestui incident. ”Nu ne lăsăm intimidați ușor”, a spus Bernie Sanders, imediat după reluarea discursului.

Grupul pentru drepturile animalelor ‘Direct Action Everywhere’ a anunțat că se află la originea protestului, subliniind într-o declarație că speră să-l convingă pe Sanders să adopte o poziție mai fermă contra fermelor industriale.

Citeşte şi Ciocniri violente între protestatarii şi susţinătorii lui Donald Trump VIDEO

”Bernie Sanders susține că apără ‘fermele bune’, dar așa cum au arătat constant investigațiile noastre chiar și ‘fermele bune’ sunt oribile”, a declarat Rachel Ziegler, activistă pentru drepturile animalelor, într-o declarație.

Senator de Vermont, Bernie Sanders se află mult în urma lui Hillary Clinton pentru obținerea nominalizării Partidului Democrat în perspectiva alegerilor prezidențiale din Statele Unite, organizate pe 8 noiembrie acest an.

În luna martie, un bărbat a reușit să urce pe podiumul de unde se adresa susținătorilor săi candidatul republican Donald Trump în orașul Vandalia, din statul Ohio.