Discuţii Ponta-Tăriceanu, la Parlament pe tema noii structuri a Guvernului

Victor Ponta a avut, luni după-amiază, discuţii, la Parlament cu Călin Popescu Tăriceanu, pe marginea noii structuri a Guvernului. 

08 dec. 2014, 15:22
Discuţii Ponta-Tăriceanu, la Parlament pe tema noii structuri a Guvernului

Victor Ponta a declarat, după întâlnirea cu Tăriceanu, că disucţiile s-au axat pe agenda guvernamentală pe care o va propune lunea viitoare in Parlament pentru 2015-2016, pe principalele priorităţi de guvernare, dar şi pe prioritatile din Parlament – revizuirea Constitutiei, Codul electoral, descentralizarea şi organizarea administrativ-teritorială.

Am stabilit calendarul, joi si vineri discutăm şi despre structura Guvernului şi ministere, aşa încât luni, când venim în fata Parlamentului, sa aratam foarte clar ce dorim sa facem in următorii 2 ani de guvernare„, a precizat Ponta.

CITEŞTE ŞI VICTOR PONTA propune un nou Guvern: Premierul merge LUNI, 15 decembrie, în Parlament pentru votul de încredere

Întrebat dacă este dispus să dea PLR-ului mai mult de două portofolii, Ponta a răspuns: „Nu este vorba de dispus aici sau de nedispus. În primul rand trebuie să avem o agenda comuna, că nu ne strângem să guvernăm pentru numărul de pozitii, ci pentru lucrurile pe care dorim să le facem in 2015-2016, care sunt in esenta programul de guvernare al USL”.

Premierul a adăugat că „e jumătatea unui drum si sunt necesare anumite ajustari si stabiliri de prioritati pentru 2015-2016, dupa care joi vineri, foarte rapid, vom face strucura guvernului si persoanele”

Victor Ponta a refuzat însă să dea detalii despre numărul de ministere din noul Guvern.