VICTOR PONTA propune un nou Guvern: Premierul merge LUNI, 15 decembrie, în Parlament pentru votul de încredere

Premierul Victor Ponta a anunţat că, lunea viitoare, 15 decembrie, va propune Parlamentului noua structură a Guvernului. Înainte de a merge  în faţa deputaţilor şi senatorilor cu Guvernul Ponta 4, premierul va prezenta noua formulă a Executivului în Comitetul Exectutiv Naţional al PSD şi într-o şedinţă a grupurilor parlamentare, în vederea finalizării listei noului cabinet.

RomaniaTV.net
08 dec. 2014, 10:25
VICTOR PONTA propune un nou Guvern: Premierul merge LUNI, 15 decembrie, în Parlament pentru votul de încredere

„Am discutat cu colegii din PSD şi i-am informat despre discuţiile cu partenerii de guvernare, UNPR, PC şi PLR, privind restructurarea guvernului, discuţiile vor fi finalizate zilele următoare, iar luni, pe 15, voi propune Parlamentului noua structură a Guvernului„, a anunţat Victor Ponta, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Ponta a precizat că, înainte de a merge în Paralment, va prezenta lista cu noii miniştri în şedinţa Comitetul Executiv Naţional al partidulului, dar şi grupurilor parlamentare, pentru a obţine un vot în acest sens. 

„În urma discuţiilor din CExN şi din grupurile parlamentare pot să fac luni dimineaţă către Parlament propunerea finală de restructurare. Între timp, şi UNPR, PC şi PRL îşi îndeplinesc propriile proceduri iar luni voi cere Parlamentului votul pentru noua structură a Guvernului”, a adăugat Ponta.

CITEŞTE ŞI Ponta, DECLARAŢIE-ŞOC despre dosarul din Diaspora: Dacă DNA va cere să fiu urmărit penal, DEMISIONEZ

În ceea ce priveşte bugetul pentru anul viitor, Ponta a spus că acesta va fi trimis Parlamentului vineri dimineaţa, iar votul final ar urma sa aiba loc pe 21 decembrie, ziua în care Parlamentul se reuneşte pentru depunerea jurământului de către Klaus Iohannis.

CITEŞTE ŞI BUGETUL pe 2015 ar putea fi votat în Parlament în ziua în care Klaus Iohannis va depune jurământul

„În cursul zilei de azi şi mâine, cel târziu, finalizăm negocierile cu partenerii internaţionali – FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială – pe liniile principale pe care le-am anunţat: un buget pe 2015 care să prevadă foarte clar că nu se adaugă niciun fel de taxă şi impozit, se păstrează taxarea actuală sau, în anumite situaţii, cum este taxa pe construcţiile speciale, scade de la 1,5% la 1% şi că se acoperă toate măsurile de creştere economică şi de protecţie socială deja adoptate. (…) Bugetul va fi transmis cel mai probabil vineri dimineaţă, după ce finalizăm şi includem toate detaliile tehnice”, a declarat premierul Victor Ponta după şedinţa BPN al PSD.

CITEŞTE ŞI Nouă rundă de negocieri cu FMI. Discuţiile privind bugetul pe 2015 se reiau la ora 14.00

Victor Ponta a anunţat, încă de săptămâna trecută, cooptarea PLR la guvernare şi prezentarea în Parlament cu un Guvern restructurat, în care UNPR, PC şi PLR vor primi câte două portofolii. 

Premierul Victor Ponta declara astfel că, începând din 13 decembrie şi până în 19 decembrie, va veni în Parlament cu noua structură de Guvern şi cu proiectul de buget pe anul 2015.

CITEŞTE ŞI Ponta: Am făcut şi greşeli tactice, probabil că m-am grăbit cu candidatura

„În acea săptămână, până pe 19 decembrie, suntem gata cu noua formulă de guvern, pentru că pe 13 decembrie este ziua în care cei de la UDMR decid în mod oficial că nu vor mai participa cu miniştri la guvernare. Ştiu că au decis şi ştiu că se vor ţine de cuvânt că vor vota noua structură a guvernului şi bugetul în acest an şi asta înseamnă că putem veni imediat după 13 cu noua structură de guvern”, a afirmat Ponta, după şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale PSD.

„I-am informat şi pe colegii mei despre faptul că trebuia să decidem împreună dacă există sprijinul grupurilor parlamentare pentru continuarea guvernării. S-a dat un vot, a fost un vot unanim pentru continuarea programului de guvernare şi de asemnea i-am anunţat că asta înseamnă să venim cu bugetul în jur de 14, pe 10 îl terminăm la Guvern, dar în jur de 14 intră în Parlamemnt şi cu o formă restructurată a Guvernului, din care să facă parte, alături de PSD, cu câte 2 portofolii, colegii de la UNPR, PC şi PLR”, a mai explicat Ponta.