Disney anunță concedieri de amploare! 7.000 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă

Concedieri masive la Disney! Aproximativ 7.000 de angajați vor fi concediați, deoarece celebra a pierdut mai mult de două milioane de abonați în ultimele trei luni ale anului trecut, iar compania dorește să facă economii de 5,5 miliarde de dolari.

09 feb. 2023, 10:00
Disney anunță concedieri de amploare! 7.000 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă

Disney a anunțat că va reduce 7.000 de locuri de muncă din forța de muncă globală, parte a unei inițiative de reducere a costurilor de mai multe miliarde de dolari, menită să eficientizeze operațiunile companiei.

Celebra companie a pierdut mai mult de două milioane de abonați în ultimele trei luni ale anului trecut, ceea ce i-a făcut pe manageri să reconsidere strategia, recurgând la concedieri, potrivit CNN.

Citiți și: Disney+ scumpește abonamentele în SUA de luna viitoare

În data de 1 octombrie, Disney avea aproximativ 220.000 de lucrători, dintre care aproximativ 166.000 erau angajați în Statele Unite. O reducere de 7.000 de locuri de muncă reprezintă aproximativ 3% din forța de muncă globală.

Anunțul făcut de directorul Disney: „Nu iau această decizie cu ușurință!’

„Deși acest lucru este necesar pentru a aborda provocările cu care ne confruntăm astăzi, nu iau această decizie cu ușurință. Am un enorm respect și apreciere pentru talentul și devotamentul angajaților noștri din întreaga lume și sunt conștient de impactul personal al acestor schimbări”, a anunțat miercuri CEO-ul Bob Iger, care a revenit la conducerea companiei în noiembrie, atunci când Consiliul de Administrație l-a concediat pe Bob Chapek din poziția de lider al companiei.

De asemenea, șeful companiei a luat măsuri pentru a-i recompensa pe acționari, în timp ce angajații Disney vor fi afectați din cauza anunțului de retragere a locurilor de muncă.

Disney și-a suspendat plățile de dividende în timpul pandemiei.

„Acum, că impactul pandemiei asupra afacerii noastre este în mare măsură în urmă, intenționăm să cerem consiliului de administrație să aprobe restabilirea unui dividend până la sfârșitul anului calendaristic. Inițiativele noastre de reducere a costurilor vor face acest lucru posibil. Și, deși inițial, va fi un dividend modest, sperăm să-l construim în timp”, a spus el.

Reducerile de locuri de muncă vin în urma unui efort de reducere a costurilor. Iger a spus că Disney urmărește economii de costuri de 5,5 miliarde de dolari în cadrul companiei, din care 2,5 miliarde de dolari provin din economii anuale în operațiuni „non-conținut”. Operațiunile de conținut se referă la unități de afaceri, cum ar fi filme și emisiuni de televiziune.

Acesta a spus că 50% din economiile de costuri ar proveni din cheltuielile de marketing, 30% din economiile de forță de muncă și 20% din economiile de costuri ar proveni din mai puține cheltuieli cu tehnologie, achiziții și alte cheltuieli.

Reducerile semnificative de locuri de muncă au fost anunțate de Iger după ce compania a publicat rezultate financiare mai bune decât așteptările pentru al patrulea trimestru al anului 2022. Veniturile Disney au crescut cu 8% în acest trimestru, până la 23,5 miliarde de dolari, depășind estimările anterioare de 23,4 miliarde de dolari ale analiștilor chestionați de Refinitiv.

De asemenea, compania a raportat că a pierdut abonați la streaming Disney+ în ultimul trimestru, dar a reușit și să-și reducă pierderile din perioada precedentă de trei luni. Totodată, a Disney a redus cheltuielile de marketing pentru streaming și, de asemenea, a ajustat planurile de preț pentru a atrage abonați mai profitabili.

În vara anului trecut, Disney Plus a fost lansat și în România, fiind disponibil în 18 ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Citiți și: Disney Plus s-a lansat oficial în România. Ce producții sunt disponibile pe platforma de streaming