Disney îşi închide parcul tematic din China de frica virusului ucigaş

Disney îşi închide mega parcul tematic din China de teama virusului coronavirus cu care au fost infectaţi până în prezent aproximativ 800 de persoane.

RomaniaTV.net
24 ian. 2020, 15:25
Disney îşi închide parcul tematic din China de frica virusului ucigaş

Shanghai Disney Resort a făcut anunțul, vineri, pe site-ul său oficial, transmiţând că închiderea parcului a venit „ca răspuns la prevenirea și controlul focarului de infecţie” a virusului coronavirus, potrivit CNN.

Resortul a transmis că vor restitui clienţilor banii plătiţi pe cazare la hotel și pentru biletele cumpărate din timp pentru accesul în parcul tematic, fără să precizeze când va fi redeschis locul de distracţii. 

Wuhan este oraşul din centrul Chinei în care a izbucnit epidemia de coronavirus. Cel puţin 10 oraşe au fost închise, iar oraşe majore au anulat celebrarea Anului Nou, cea mai importantă sărbătoare tradițională a chinezilor. 

Citeşte şi Asia este în „alertă maximă”. Virusul din China a ucis până acum şase persoane.

Numeroase ţări din Asia şi-au consolidat marţi controalele împotriva răspândirii noului virus asemănător SARS, care a provocat moartea a şase persoane în China şi alimentează temeri cu privire la o criză sanitară mondială.

Recent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că noul coronavirus din China ar putea să se răspândească în întreaga lume.