Dispariție învăluită în mister. O femeie este de negăsit de mai bine de două săptămâni, după ce a ieșit să-și plimbe câinele

De peste două săptămâni, poliția dintr-un orășel din Anglia este în căutarea Nicolei, o femeie care a dispărut în timp ce își plimba câinele.

13 feb. 2023, 10:21
Dispariție învăluită în mister. O femeie este de negăsit de mai bine de două săptămâni, după ce a ieșit să-și plimbe câinele
O femeie din Anglia este de negăsit de mai bine de două săptămâni

O femeie dinntr-un orășel din Anglia este de negăsit de mai bine de două săptămâni. În tot acest timp au avut loc percheziții ample, iar scafandrii pompierilor nu au reușit să găsească nicio urmă a dispărutei în ape.

Scafandrii privați de la Grupul de Investigații SGI care au scanat râul cu sonarul nu au găsit nici ei nimic. Anchetatorii au mai multe ipoteze pe care le parcurg și le verifică, dar până în acest moment nu au găsit niciun răspuns.

Familia femeii, vecinii, prietenii și alte mii de oameni s-au mobilizat și și-au arătat, pe rețelele de socializare, nemulțumirea față de modul în care a acționat echipa de polițiști.

Nicola Bulley a dispărut în timp ce își plimba câinele în apropiere râului de pe lâncă locuința acesteia. Totul s-a întâmplat în ziua de 27 ianuarie, după ce în urmă cu puțin își lăsase cele două fetițe la școală.

Ultima dată a fost văzută de un bărbat, în jurul oreo 9.10, care o întâlnea des în timpul plimbărilor cu câinii. În jurul orei 9.20, telefonul femeii și hamul câinelui au fost găsite pe o băncuță de lângă râu, iar patrupedul alerga printre copaci.

Citește și: Miracole după cutremur: O femeie şi un copil de cinci ani au fost scoşi în viaţă de sub dărâmături, după aproape o săptămână. VIDEO

Primul apel în legătură cu dispariția femeii a fost făcut la ora 11 dimineața, existând o fereastră de aproape două ore între ultimul moment în care a fost văzutută Nicola și cel în care poliția din Lancashire a început căutările.

Prima ipoteză a polițiștilor a fost că femeia a căzut în râu deoarece telefonul a rămas deschis de la ora 9.20. Aceștia au luat în calcul că dispariția sa s-a produs în cele 10 minute de când a fost văzută de martor și până la găsirea telefonului.

Cercetările poliției au fost criticate de detectivi și de experții criminaliști priviți, deoarece nu au restricționat zona, iar oamenii au călcat în zona dispariției, iar de pe banca pe care a stat Nicola nu au fost ridicate imediat urme.

„Percheziția noastră nu a găsit-o pe Nicola în râu și apoi o re-căutare de către SGI a ajuns la același rezultat. Asta nu înseamnă… că Nicola nu a căzut în râu. În mod clar credința noastră principală este că Nicola a căzut în râu”, a declarat inspectorul de poliție Sally Riley.

Citește și: Descoperire halucinantă în pereţii unei case! Ce a găsit o femeie în zidurile locuinţei în momentul în care a decis să o renoveze

Iubitul Nicolei, Paul,  a asista la căutările scafandrilor și este convins că teoriile polițiștilor sunt eronate, fiind imposibil ca partenera sa să fi căzut în apă, mai ales că adâncimea este foarte mică.

„Paul Ansell a fost șocat de cât de mică e apa. El a crezut că era foarte adânc acolo. Dacă ar fi intrat, ar fi aterizat pe stânci. Familia ne-a mulțumit că suntem aici. Ei au spus „Ne-ai dat încredere acum” și convingerea lor este că Nicola nu a intrat sau căzut în acel râu”, a declarat Peter Faulding, fost polițist.

Peste 40 de detectivi lucrează la acest caz, însă până în acest moment nu a fost găsit niciun indiciu sau vreo dovadă a implicării altor persoane în dispariția femeii. Poliția susține că femeia s-a înecat, așa că vor continua căutările de-a lungul râului, pe coastă, spre golf și mare.