Disperare şi neputinţă sub nămeţi cât casa. Mii de buzoieni, captivi între troiene VIDEO

În judeţul Buzău este un adevărat iad alb. De mai bine de o săptămână, mii de oameni din Buzău sunt captivi între troienele de trei-patru metri înălţime. În unele localităţi zăpada acoperă casele, iar oamenii au rămas fără alimente şi fără curent electric.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 09:41

Agoniseala de-o viaţă a oamenilor a fost înghiţită de zăpadă. Bătrâna Maria, în vârstă de 78 de ani, a povestit pentru reporterul România TV cum a supravieţuit în nămeţi.

Când a început vântul nici nu am putut să văd nimic afară. Nu am mâncat, apă nu am avut, am trăit din zăpadă. Am luat de la uşă zăpadă, am topit şi am băut. Am făcut tunel să scot păsările. Din ’54 nu a mai fost aşa, aşa ceva nu am mai văzut”, spune bătrâna.

Un elicopter MAI zboară sâmbătă dinspre Bucureşti spre judeţul Buzău pentru a prelua trei cazuri medicale grave. Pacienţii sunt un bărbat din Arcanu, care este cardiac şi acuză dureri în piept şi un altul din Scărlăteşti, care este dependent de insulină. Totodată, o femeie cu dureri toracice va fi preluată de la Amara. Cele trei persoane vor fi transportate la spital în Buzău.

În unele localităţi din judeţu Buzău, zăpada acopere casele, iar oamenii au rămas fără alimente.

În zona există oameni care nu au reuşit să ajungă la animale pentru a le hrăni. Au apărut şi camioanele cu alimente.

Se fac progrese de la oră la altă, creşte numărul localităţilor deszăpezite. Numărul lor s-a redus, sâmbătă, după ce utilajele şi militarii mobilizaţi pentru salvarea oamenilor au fost suplimentaţi, în prezent oamenii din 12 localităţi buzoiene fiind blocaţi în nămeţi.