Disperarea unei tinere de 26 de ani, moartă de Covid. „Sunt la puşcărie sau la spital? Nu mai merge masca! Să-mi luaţi sicriu alb”. Mesajele fetei sunt tulburătoare

O tânără de 26 de ani a decedat luni la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, răpusă de noul coronavirus. Mesajele dintre pacientă și mama sa au apărut în mediul online, iar ele sunt de-a dreptul revoltătoare.

20 dec. 2020, 21:23
Disperarea unei tinere de 26 de ani, moartă de Covid. „Sunt la puşcărie sau la spital? Nu mai merge masca! Să-mi luaţi sicriu alb”. Mesajele fetei sunt tulburătoare

Tânăra moartă de Covid fusese internată de patru zile la terapie intensivă. Din conversaţiile avute cu mama sa pe WhatsApp reiese disperarea fetei şi clipele de groază petrecute pe patul de spital. Expres de Banat, care a publicat mesajele, scrie că tânăra i se plângea mamei sale că nu primește apă, că personalul medical o ceartă mereu pentru faptul că folosește mobilul și că nu vine nimeni la ea când are nevoie.

De asemenea, ea susținea că nu poate să respire prin masca de oxigen. „Mor cu masca asta”, „Nu mai merge masca. Nu primesc aer”, „Vreau acasă”, „Nu mai pot!”, „Nu mai apuc 27 de ani. Să-mi luați sicriu alb”. Ba chiar a cerut să vină preotul la ea, „în caz că mor”, mai scria tânăra, cuvinte sfâșietoare care arată starea disperată în care se afla fata, reproșând familiei că a trimis-o la spital, în loc să o fi lăsat acasă. „Sunt la spital sau la pușcărie? Și acu a urlat să las telefonul”, îi mai spunea fata mamei sale prin mesajele transmise pe WhatsApp, mesaje pe care mama le-a postat la un moment dat pe Facebook, dar care au fost șterse. Le-a salvat însă unul dintre prietenii tinerei, care le-a repostat apoi pe platforma de socializare.

Citeşte şi Bunica moartă de Covid-19, păzită de o fetiță de patru ani

Tânăra decedată avea şi comorbidităţi, iar conducerea spitalului susţine că medicii au făcut tot posibilul ca să o salveze. „Această boală perfidă nu ține cont de nimic. Am avut până acum de la începutul pandemiei 1.400 de pacienți bolnavi de COVID, cazuri medii și grave, dintre aceștia 150 au decedat, unii dintre ei nici nu au mai primit tratament, decedând la Urgențe, dar pe foarte mulți i-am salvat. Medicii au făcut tot posibilul și pentru această pacientă, este dureros pentru că și noi suntem părinți și ți se sfâșie inima.

Protocolul pe ATI interzice accesul pacienților cu telefonul mobil, dar pentru această tânără medicii au făcut o concesie văzând-o foarte agitată, o agitație care este explicată atât de lipsa oxigenării, cât și de teamă. Noi înțelegem această refulare în spațiul public, este normal în condițiile date, dar medicii au făcut tot posibilul să o salveze, nu poți să-i faci criminali„, a declarat, pentru Expres de Banat, managerul sptalului din Caransebeş, Valentina David.