Bunica moartă de Covid-19, păzită de o fetiță de patru ani

Copilul a rămas blocat în casă cu mama lui 31 de ore, după ce bunica a murit răpusă de coronavirus. Autoritătile şi-au pasat responsabilitatea, pentru ca în final rudele mortului să fie de vină.

RomaniaTV.net
25 nov. 2020, 07:20
Bunica moartă de Covid-19, păzită de o fetiță de patru ani

Bunica moartă de Covid-19 şi nepotica blocată în casă lângă cadavru, aşa au trecut 31 de ore de groază şi furie la adresa unor autorităti care spun că tot mortul şui rudele sunt de vină. Atât a stat o femeie blocată în casă lângă mama sa, moartă de Covid-19. Un chin inimaginabil prin care a trecut și nepoata victimei, de doar 4 ani. O zi şi jumătate au stat fără căldură şi mâncare, în aşteptarea unei decizii de la autorităţile care şi-au pasat responsabilitatea de la una la alta.

Când va fi carantinată Capitala. Raed Arafat a făcut anunţul: La acest punctaj INSP dă avizarea!
Fără căldură, mâncare sau vreo veste de la instituțiile care ar fi trebuit să gestioneze o astfel de situație. Așa au trecut primele 16 ore de la moartea femeii, scrie observatornews.ro.

Strânși în fața casei, apropiații au încercat să scoată fetiţa de acolo. Nu s-a putut pentru că ambele sunt suspecte de Covid-19. Verișoara femeii a cerut ajutor de la autorităţi. Echipajul a raportat decesul către DSP după 24 de ore. Așa este procedura, spun asistenții. Persoanele decedate astăzi sunt raportate mâine. Angajații de la Ambulanță spun însă că i-au lăsat femeii un număr de telefon al firmei de pompe funebre și au îndrumat-o către medicul de familie. Aici se închide cercul vicios, nici primarul nu a putut face nimic. ”O mamă trebuie să se întărească, dar ați văzut că nici nu mai poate să vorbească. Cât să te întărești când tragi de mama ta târâș ca sa o pui în sicriu într-un sac?”, spune verișoara femeii”, spune verișoara femeii. Tot rudele au găsit o soluţie provizorie. Au adus o aerotermă ca să treacă noaptea cu bine.

După mai bine de 31 de ore, firma de pompe funebre a venit să ia cadavrul din casă. Bunica moartă de Covid-19 a fost înmormântată.

13 DECESE ȘI NOI CAZURI COVID ÎN ARGEȘ

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 7.753 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 196 de persoane au decedat, inclusiv o fetiţă cu vârsta sub un an, din judeţul Mureş, cu mai multe afecţiuni asociate. 1.204 pacienţi sunt internaţi la ATI.

Cele mai multe cazuri noi sunt în Capitală – 1147, urmată de Cluj – 393, Iaşi – 344, Braşov – 319.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este 6,55 în Bucureşti, în scădere faţă de 6,61 în ziua precedentă. Cea mai marea valoare a acestui indicator este în continuare la Sibiu – 8,47, urmat de Braşov – 7,36, Ilfov – 7,1, Cluj – 7,03.

 


loading...