Dispozitive şi tehnologii care nu vor mai exista din acest an

Există anumite "inovaţii" care ar putea să nu mai apuce finalul anului 2015, unele chiar nici sfârşitul acestui an. Nu sunt multe, însă la fel ca și în anii trecuți reprezintă o serie de încercări lipsite de succes.

RomaniaTV.net
13 ian. 2014, 14:08
Dispozitive şi tehnologii care nu vor mai exista din acest an

Sunt interesante de privit, reprezintă un subiect interesant de discuție, însă la finalul conversației parcă nici unul dintre interlocutori nu este mulțumit. Din acest motiv, următoarele tehnologii cel mai probabil și-au atins targetul de inovativitate în domeniu, însă nu sunt viabile să continue dezvoltarea.

Microsoft Windows RT

Acesta este probabil încă o idee care, în loc să rămână în stadiul de proiect, a încercat să se autosusțină, fără succes însă. Practic, Windwos RT reprezintă doar meniul frumos și elegant al lui Windows 8 sau Windows 8.1.

Funcționalitatea sa era limitată la instalarea de aplicații pentru procesoarele mobile, sitemele respective nerulând pe procesoare x86. Acest lucru creează puțină confuzie în rândul utilizatorilor și este normal să renunți la un produs care creează confuzie. Este, de asemenea, situat între Windows 8.1 și Windows Phone 8, practic doar de umplutură.

Este puțin ilogic să încerci să vinzi un produs limitat din punct de vedere funcționalitate, când, de-a lungul a mai bine de 10 ani ai oferit un produs complet, Windows. E ca și cum ai încerca să vinzi doar frișca de pe tort marketând-o ca fiind mai ieftină și că îngrașă mai puțin. Un astfel de eșec a avut și HP cu Palm, un produs pe care nu a știut să îl ”dospească” la momentul respectiv, și care a ajuns să îi coste mai mult timp și bani decât și-au imaginat. Bine, greșeala s-a repetat și cu HP WebOS. Sperăm că Microsoft să fie mai inteligent de atât, și să se concentreze pe ecosistemul Windows Phone, care funcționează din ce în ce mai bine.

Descoperă mai multe dispozitive şi tehnologii care ar putea să dispară în câţiva ani pe Playtech.ro.