DISPREŢUL BOGAŢILOR. Cinci declaraţii năucitoare ale miliardarilor despre săraci

Publicat: Luni, 01 Octombrie 2012 20:59 // Actualizat: Luni, 01 Octombrie 2012 23:05 // Sursa: RTV.net

Oamenii extrem de bogaţi trăiesc într-o realitate paralelă celei a oamenilor obişnuiţi. Ei par să se mire sincer că există sărăcie în lume şi cred că aceasta este doar rodul lenei.

În seria gafelor făcute în campnaia electorală pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, Mitt Romney, candidatul republican la preşedinţia SUA, a făcut în urmă cu două săptămâni una care ar putea să-l coste foarte scump la scrutinul de luna viitoare.

El a scandalizat opinia publică după ce în presă a apărut o înregistrare în care blama propriul popor. "Sunt oameni care nu-şi plătesc taxele la stat. 47% dintre americani nu-şi achită dările către stat şi aşteaptă totul de la Guvern. Niciodată nu o să-i conving pe aceştia că trebuie să-şi asume responsabilitatea şi să aibă grijă de propriile vieti. Treaba mea nu este să fiu îngrijorat din cauza acestor oameni", declarat Romney.

Şi totuşi mulţi dintre bogaţii planetei trăiesc într-o lume paralelă şi au păreri asemănătoare despre semenii lor mai săraci, sau chiar mai acide, fiind convinşi că doar lenea îi aduce pe oameni în situaţia de a trăi de pe o zi pe alta.

Iată cinci exemple în acest sens:

Gina Rinehart

"Dacă eşti invidios pe cei care au mai mulţi bani, nu mai sta degeaba, plângându-ţi de milă. Fă ceva ca să câştigi bani, petrece mai puţin timp la bere, fumând şi socializând şi mai mult timp muncind". Trezorierul australian Wayne Swan a spus că aceasta a fost "o insultă la adresa a milioane de lucratori din Australia, care merg să lucreze pentru a-şi hrăni copiii şi a-şi plăti facturile".

Gina Rinehart este singurul copil al magnatului Lang Hancock şi deţine trei sferturi din gigantul minier Hancock Prospecting pe care l-a moştenit de la tatăl său în anul 1992. În 2006 a devenit prima femeie miliardară din Australia.

Leona Helmsley

"Noi nu plătim impozite, doar oamenii săraci plătesc!". Leona Helmsley era, printre altele, proprietara Empire State Building şi supranumită Regina Răului. A preferat să facă 18 luni de puşcărie pentru evaziune fiscală numai să nu dea bani la stat. A murit în august 2007 la vârsta de 87 de ani, iar la deschiderea testamentului său întreaga Americă a rămas şocată. Cea mai mare parte a averii sale, 12 milioane de dolari, a lăsat-o moştenire căţeluşei sale, bişonul maltez Trouble.

Herman Cain

"Nu blamaţi Wall Street, nu blamaţi băncile. Dacă nu aveţi o slujbă şi nu sunteţi bogaţi, blamaţi-vă singuri". Herman Cain a fost pe listele preliminare ale republicanilor, pentru alegerile prezidenţiale din SUA, ce vor avea loc în toamna acestui an. Născut la periferia Atlantei dintr-un tată frizer şi o mamă casnică a avut un succes fulminant în lumea afacerilor. Între altele, a fost managerul companiei Godfather's Pizza pe care a preluat-o în faliment şi a condus-o la profit în numai 18 luni. Ulterior a trecut prin boardurile Coca-Cola sau Burger King cu performanţe notabile. Între 2004 şi 2006 a condus Banca Federală din Kansas.

Lady Victoria Hervey

"E groaznic să fii cerşetor pe timp de iarnă. Îi sfătuiesc pe toţi oamenii sărmani să-şi investească economiile cu cap, într-un bilet low-cost către Caraibe, unde vor putea mânca pe gratis tot felul de delicatese din peşte".

Lady Victoria Hervey este nepoata celui de-al 6-lea Marchiz de Bristol, Victor Hervey, şi totodată, este sora lui Frederick Hervey, al 8-lea Marchiz de Bristol.

George W. Bush

"Bogaţii angajează avocaţi şi contabili dintr-un singur motiv - să plătească taxe de miliarde pentru tine". George W. Bush a fost al 43-lea preşedinte al SUA (2001-2009) şi guvernator al statului Texas (1995-2000).

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H