DISPREŢUL BOGAŢILOR. Cinci declaraţii năucitoare ale miliardarilor despre săraci

Oamenii extrem de bogaţi trăiesc într-o realitate paralelă celei a oamenilor obişnuiţi. Ei par să se mire sincer că există sărăcie în lume şi cred că aceasta este doar rodul lenei.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 17:59

În seria gafelor făcute în campnaia electorală pentru alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, Mitt Romney, candidatul republican la preşedinţia SUA, a făcut în urmă cu două săptămâni una care ar putea să-l coste foarte scump la scrutinul de luna viitoare.

El a scandalizat opinia publică după ce în presă a apărut o înregistrare în care blama propriul popor. „Sunt oameni care nu-şi plătesc taxele la stat. 47% dintre americani nu-şi achită dările către stat şi aşteaptă totul de la Guvern. Niciodată nu o să-i conving pe aceştia că trebuie să-şi asume responsabilitatea şi să aibă grijă de propriile vieti. Treaba mea nu este să fiu îngrijorat din cauza acestor oameni„, declarat Romney.

Şi totuşi mulţi dintre bogaţii planetei trăiesc într-o lume paralelă şi au păreri asemănătoare despre semenii lor mai săraci, sau chiar mai acide, fiind convinşi că doar lenea îi aduce pe oameni în situaţia de a trăi de pe o zi pe alta.

Iată cinci exemple în acest sens:

Gina Rinehart

Dacă eşti invidios pe cei care au mai mulţi bani, nu mai sta degeaba, plângându-ţi de milă. Fă ceva ca să câştigi bani, petrece mai puţin timp la bere, fumând şi socializând şi mai mult timp muncind„. Trezorierul australian Wayne Swan a spus că aceasta a fost „o insultă la adresa a milioane de lucratori din Australia, care merg să lucreze pentru a-şi hrăni copiii şi a-şi plăti facturile”.

Gina Rinehart este singurul copil al magnatului Lang Hancock şi deţine trei sferturi din gigantul minier Hancock Prospecting pe care l-a moştenit de la tatăl său în anul 1992. În 2006 a devenit prima femeie miliardară din Australia.

Leona Helmsley

Noi nu plătim impozite, doar oamenii săraci plătesc!„. Leona Helmsley era, printre altele, proprietara Empire State Building şi supranumită Regina Răului. A preferat să facă 18 luni de puşcărie pentru evaziune fiscală numai să nu dea bani la stat. A murit în august 2007 la vârsta de 87 de ani, iar la deschiderea testamentului său întreaga Americă a rămas şocată. Cea mai mare parte a averii sale, 12 milioane de dolari, a lăsat-o moştenire căţeluşei sale, bişonul maltez Trouble.

Herman Cain

Nu blamaţi Wall Street, nu blamaţi băncile. Dacă nu aveţi o slujbă şi nu sunteţi bogaţi, blamaţi-vă singuri„. Herman Cain a fost pe listele preliminare ale republicanilor, pentru alegerile prezidenţiale din SUA, ce vor avea loc în toamna acestui an. Născut la periferia Atlantei dintr-un tată frizer şi o mamă casnică a avut un succes fulminant în lumea afacerilor. Între altele, a fost managerul companiei Godfather’s Pizza pe care a preluat-o în faliment şi a condus-o la profit în numai 18 luni. Ulterior a trecut prin boardurile Coca-Cola sau Burger King cu performanţe notabile. Între 2004 şi 2006 a condus Banca Federală din Kansas.

Lady Victoria Hervey

E groaznic să fii cerşetor pe timp de iarnă. Îi sfătuiesc pe toţi oamenii sărmani să-şi investească economiile cu cap, într-un bilet low-cost către Caraibe, unde vor putea mânca pe gratis tot felul de delicatese din peşte„.

Lady Victoria Hervey este nepoata celui de-al 6-lea Marchiz de Bristol, Victor Hervey, şi totodată, este sora lui Frederick Hervey, al 8-lea Marchiz de Bristol.

George W. Bush

Bogaţii angajează avocaţi şi contabili dintr-un singur motiv – să plătească taxe de miliarde pentru tine„. George W. Bush a fost al 43-lea preşedinte al SUA (2001-2009) şi guvernator al statului Texas (1995-2000).