Dispută aprinsă la Buzău. Cezar Preda şi Ion Vasile îşi aruncă vorbe grele

Război între Cezar Preda (PDL) şi Ion Vasile (UNPR), la Buzău. Ion Vasile l-a atacut dur pe pe preşedintele PDL Buzău, Cezar Preda, spunând că "nu are onoare" şi că o colaborare cu acesta este exclusă. În replică, Preda a spus că liderul UNPR, Ion Vasile, "nu s-a putut integra în noua postură politică a domniei sale" şi că "a rămas cu gândirea şi atitudinea de când era lider maximus al organizaţiei judeţene a PSD Buzău".

RomaniaTV.net
25 mart. 2012, 11:54
Dispută aprinsă la Buzău. Cezar Preda şi Ion Vasile îşi aruncă vorbe grele

Preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a precizat, duminică, într-un comunicat de presă, după atacul dur lansat la adresa sa de către liderul UNPR, Ion Vasile, că Partidul Democrat Liberal este „adversarul” acestuia, informează Mediafax.

„Constatăm cu surprindere că prima conferinţă de presă a domnului senator Ion Vasile în calitate de UNPR-ist a avut ca subiect unic atacul la preşedintele PDL Buzău, Cezar Preda. (…). Punctăm că Partidul Democrat Liberal este adversarul domniei sale (…). Neputinţa şi inconsistenţa acţiunii politice de consolidare a UNPR-ului îl determină să viseze cu ochii deschişi la sprijinul necondiţionat al organizaţiei PDL, atât pentru domnia sa, cât şi pentru vreun alt aspirant la funcţii veşnice. Poate a uitat că în politică nu se fac cadouri. Regretăm atitudinea şi nu vom mai răspunde unor asemenea derapaje de atitudine şi limbaj”, spune Cezar Preda.

Senatorul Ion Vasile a declarat, sâmbătă după-amiază, că la nivel local colaborarea cu liderul PDL, deputatul Cezar Preda, este definitiv închisă, precizarea venind după ce democrat-liberalul a anunţat că va candida la şefia Consiliului Judeţean Buzău, iar liderul UNPR Buzău a dezvăluit că la nivelul celor două formaţiuni ar fi fost o înţelegere, neparafată, conform căreia Preda ar fi trebuit să candideze la Primăria Buzău, iar Ion Vasile la Consiliul Judeţean.

„În ceea ce priveşte relaţia noastră în plan local, pentru noi este un subiect trecut. Nu există nici virgulă, şi nici nimic la nişte comentarii făcute de liderii locali ai PDL. Deci, nu există chestiuni invocate că nu ne-am împăcat, dar putem colabora. Nu există aşa ceva, e închis subiectul pentru că noi mai promovăm ceva, şi anume onoarea, iar atunci când se calcă pe aşa ceva nu mai avem subiect de discuţii”, a precizat senatorul UNPR, Ion Vasile.

Ion Vasile a adăugat că dacă legătura progresiştilor cu liderii PDL de la Buzău este total distrusă nu acelaşi lucru se poate spune şi despre discuţiile cu simpli membri de partid.

„Nu avem ce discuta cu liderii politici la nivel de judeţ. Discutăm cu membrii lor, cu reprezentanţii în teritoriu, unde am găsit enorm de multă înţelegere în legătură cu demersul nostru”, a precizat senatorul Ion Vasile.

Liderul UNPR Buzău spune că a existat o înţelegere discutată în mai multe rânduri şi la Bucureşti potrivit căreia Preda să fie candidat la Primăria Buzău, iar el la Consiliul Judeţean şi susţine că Cezar Preda va pierde alegerile la CJ.

„Contrar celor spuse prin nişte emisiuni şi declaraţii publice noi am avut un Gentelemen Agreement. Dacă domnul înţelege că relatiile interumane şi politice se fac doar prin protocoale, adeverinţe şi hârtii e problema domniei sale. Am avut o înţelegere discutată în mai multe rânduri şi la Bucureşti. Primăria Buzău, el sau terţă persoană şi Consiliul Judeţean, eu sau terţă persoană. Întelegerea a fost încălcată cu efectele pe care o să le vedeţi: domnul Preda va pierde alegerile la Consiliul Judeţean”, a spus Ion Vasile.

Atacul liderului UNPR Buzău, senatorul Ion Vasile, a venit la aproximativ două săptămâni după ce deputatul Cezar Preda a anunţat, într-o conferinţă de presă, că va candida la şefia Consiliului Judeţean Buzău, iar ulterior Biroul Permanent Judeţean al partidului i-a validat candidatura cu unanimitate de voturi.