Dispută pe teza de doctorat a lui Victor Ponta

Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a ajuns la concluzia că teza de doctorat a primului-ministru Victor Ponta, "Curtea Penală Internaţională", este un plagiat deoarece "115 pagini din 297 conţin elemente de plagiat", informează România TV. Această decizie vine după ce Consiliului Naţional de Etică a hotărât joi că Victor Ponta NU a plagiat şi că titlul de doctor în Ştiinţe Juridice al lui Victor Ponta a fost obţinut în concordanţă cu legislaţia în vigoare în 2003.

RomaniaTV.net
20 iul. 2012, 08:55
Dispută pe teza de doctorat a lui Victor Ponta

Comisia Universităţii, prezidată de Marian Popescu, a constatat că lucrarea „încalcă principiile eticii, integrităţii şi bunei conduite” în mediul academic. Experţii Universităţii au decis că nu au fost respectate regulile de citare care să permită localizarea exactă a ideilor preluate în lucrare.

Din cele 297 de pagini analizate de către comisie, 115 conţin elemente de plagiat, acestea fiind concentrate în capitolele I şi III ale cărţii lui Ponta.

Ponta: Decizia de la Universitatea Bucureşti este „politică”, singura recunoscută este a ANCS

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că decizia Comisiei de etică a Universităţii Bucureşti, pe care a calificat-o drept „comisie ad-hoc” special pentru el, este „politică” şi că singura hotărâre recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică (ANCS).

„Potrivit Legii educaţiei fãcută de domnul Funeriu, singura decizie recunoscută este cea a Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică, ANCS. Acea comisie s-a pronunţat definitiv, ieri, şi decizia ei arată că nu există plagiat. Facultatea de Drept a refuzat să încalce legea, iar ce se decide azi este o decizie politică, dovadă că nu am fost chemat niciodată să-mi exprim un punct de vedere. Atenţie! Este singura dată când nu am fost chemat, iar această comisie nu a funcţionat până acum niciodată. Este o comisie ad-hoc făcută special pentru mine”, a spus premierul Victor Ponta.

 

Consiliul Naţional de Etică a decis că lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta este originală şi că nu este vorba de un plagiat. Decizia Consiliului a fost adoptată în urma unui raport al comisiei tehnice, alcătuită din trei experţi în ştiinţe juridice. Conform acestui raport, teza de doctorat a primului-ministru este una originală, deşi există deficienţe în ceea ce priveşte trimiterile la notele bibliografice.

Pe 29 iunie, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat.