Distanţa de doi metri între şezlongurile de pe plajă nu se aplică soţilor şi copiilor

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în şedinţa de marţi obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise. De asemenea, la plajă, distanţa dintre şezlonguri trebuie să fie de minimum doi metri, dar măsura nu se aplică soţilor şi copiilor.

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 18:41
Distanţa de doi metri între şezlongurile de pe plajă nu se aplică soţilor şi copiilor

Interesant este că, într-o intervenţie la Digi24, ministrul Nelu Tătaru a precizat că regula distanţării se aplică şi în apă şi a spus că, deşi responsabili cu aplicarea regulilor sunt autorităţile locale şi operatorii economici, vor fi făcute şi controale.

„Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)”, se arată în hotărârea CNSU.

Măsura va fi valabilă de la 1 august.

„Regula este și în apă, rămâne doar să o respectăm”, a mai spus Nelu Tătaru, dar nu a explicat cum se poate asigura această distanţă chiar şi odată intrat în mare.

Citeşte şi: Noi restricţii adoptate de CNSU: Măştile devin obligatorii şi în spaţiile deschise, iar terasele se închid după miezul nopţii