Distracţie cu ATV-urile la malul mării. Mai mulţi turişti s-au plimbat cu viteză într-o arie protejată

Mai mulţi turişti s-au plimbat cu ATV-urile pe o arie protejată din judeţul Constanţa. Imginile în care turiştii care circulă cu viteză mare pe ţărm au ajuns pe Facebook. Foarte multe păsări din rezervaţie s-au speriat şi au fugit spre grindul maritim.

RomaniaTV.net
07 sept. 2020, 06:47
Distracţie cu ATV-urile la malul mării. Mai mulţi turişti s-au plimbat cu viteză într-o arie protejată

Genul acesta de fapte sunt tot mai întâlnite în ultima perioadă, însă intervanţia autorităţilor în astfel de cazuri lasă de dorit.

Ioan Bucur, șef serviciu Razim-Sinoe din cadrul Administrației Rezervației Biosfera Delta Dunării, a explicat, la Digi 24, a explicat că turiştii au ocolit bariera de la intrare şi au trecut pe lângă postul de poliţie. Aceştia sunt aşteptaţi de autorităţi la întoarcere pentru a fi amendaţi.

„În fiecare săptămână găsim oameni care încalcă legea. De aceea am și cerut ajutorul poliției, al jandarmeriei”, a declarat Ioan Bucur.

În astfel de cazuri, amenzile pentru cei care încalcă legea sunt între 3.000 şi 6.000 de lei.

Csibi Magor, activist de mediu, spune că, din punctul său de vedere, ar trebui verificate şi centrele din zonă care închiriază ATV-uri fiindcă oamenii nu vin cu aceste maşinării până la mare.

„Cred că e o chestiune de cultură. În primul rând, ar trebui să le explicăm oamenilor de ce nu este de dorit să facă aceste lucruri, cum se degradează acele zone pe care le vizitează în acest fel. Iar în al doilea rând, autoritățile trebuie să intervină și nu în felul acesta, ci de fiecare dată când se intră în zone neautorizate cu mijloace motorizate să fie amendați fără excepție”, a comentat Csibi Magor.