Ruşii şi americanii, manevre la graniţa României. Distrugătorul de luptă din SUA a ajuns la Constanţa

Distrugătorul de luptă american a ajuns sâmbătă dimineaţă în portul Constanţa. Nava de război USS Truxtun va participa la exerciţii militare în Marea Neagră. Pe drum spre România, nava a fost în centrul unei situaţii tensionate. Imediat după ieşirea din Bosfor, nava a fost urmărită constant de un avion rusesc, fapt ce a alertat aviaţia militară turcă. Cum avionul rusesc a survolat şi coastele Turciei, au fost trimise pe urmele aeronavei şase avioane turceşti.

RomaniaTV.net
08 mart. 2014, 08:58
Ruşii şi americanii, manevre la graniţa României. Distrugătorul de luptă din SUA a ajuns la Constanţa

Nava militară americană USS Truxtun a sosit în portul Constanța „pentru o vizită de rutină și exerciții comune cu România și Bulgaria”, potrivit unei informații publicate pe contul de Facebook al Ambasadei Statelor Unite la București.

„În perioada 8-11 martie, nava USS Truxtun se va afla în portul Constanța pentru o vizită de rutină și exerciții comune cu România și Bulgaria”, a anunțat Ambasada SUA.

Pe de altă parte, site-ul www.c6f.navy.mil informează că un distrugător al forțelor navale americane din clasa Arleigh Burke-USS Truxtun (DDG 103) a plecat pe 6 martie din Grecia pentru a efectua exerciții de antrenament comune cu forțe navale aliate din România și Bulgaria.

Citeşte şi Război la graniţele României: Criza din Crimeea se extinde şi asupra Transnistriei

De asemenea, se precizează că exercițiile erau programate de mai mult timp, încă de la plecarea navei militare din Statele Unite.

Potrivit sursei citate, la bordul navei militare se află circa 300 de marinari, iar exercițiile militare de rutină sunt parte a cooperării transatlantice cu aliații din zonă.

STARE DE ALERTĂ LA GRANIŢA de nord a României. Autorităţile din judeţ vor analiza toate aspectele acestui plan, de la starea adăposturilor până la aprovizionarea cu alimente şi utilităţi, scrie suceavanews.ro.

Citeşte şi Dezvăluiri ULUITOARE: Opoziţia ucraineană a angajat LUNETIŞTI care au tras în manifestanţii de la Kiev VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor , a declarat, joi, că aceste acţiuni „nu au neapărat legătură” cu situaţia din Ucraina, dar că „e bine să fim pregătiţi”.

 

„Îi asigur pe toţi cetăţenii că administraţia judeţeană va trata foarte serios situaţia, în caz că lucrurile ajung în situaţie de razboi. Un stat precum România, membru UE şi NATO, are obligaţia de a pregăti acest tip de situaţie posibilă. Până pe 14 martie, trebuie să facem propuneri pentru Guvern, în sensul de a asigura resurselor şi de a identifica toate elementele locale pe linie militară şi siguranţă publică. Va trebui să vedem toate adăposturile civile şi tot ceeea ce ţine de partea de carburanţi şi alimente. Sper să nu fie cazul să şi aplicăm aceste lucruri. Dar, situaţia fiind inflamată în teritoriile de la est de România, cred că e bine să se revadă planurile pentru situaţii de război. Trebuie să fim pregătiţi şi românii să fie protejaţi. Planul de mobilizare în caz de razboi este valabil tot timpul şi trebuie reactualizat”, a spus Cătălin Nechifor.