Divorţ de 70 de MILIARDE de dolari: Cu cât se va alege soţia lui Putin după partaj

Ludmila, femeia care i-a fost soţie timp de 30 de ani lui Vladimir Putin, apare în acte ca fiind mai bogată decât preşedintele rus.

RomaniaTV.net
12 iun. 2013, 21:00
Divorţ de 70 de MILIARDE de dolari: Cu cât se va alege soţia lui Putin după partaj

Adevarata avere a preşedintelui Rusiei este estimată la circa 70 de miliarde de dolari, deşi în acte liderul de la Kremlin pare mult mai sărac.

Din veniturile declarate reiese că soţia lui Vladimir Putin este mult mai bogată decât preşedintele rus. De-a lungul celor trei decenii în care i-a stat alături liderului de la Kremlin, Ludmila a reuşit să strângă în conturile bancare aproximativ 260.000 de dolari.

Potrivit legislaţiei din Rusia, la partaj soţia are dreptul la jumătate din bunurile acumulate de soţ în timpul în care au fost căsătoriţi.

Salariul oficial de preşedinte, cel puţin pe 2013, este de 187.000 de dolari în Rusia. În realitate însă, Vladimir Putin afişează un stil mult mai extravagant. A fost văzut purtând ceasuri care valorează exact cât salariul său anual.

Averea sa nu este însă la vedere. Potrivit presei din Rusia, Putin a strâns nu mai puţin de 70 de miliarde de dolari. O mare parte din avere ar fi deţinută sub formă de proprietăţi imobiliare. Liderul rus ar avea nu mai puţin de 20 de vile, cabane de schi şi castele medievale în întreaga lume. Perla „coroanei” ar fi însă un ansamblu rezidenţial de lux, cu o valoare estimată la un miliard de dolari, pe care îl controlează printr-un fond anonim de investiţii. Singurul lider mondial care ar fi acumulat o avere mai mare decât liderul de la Kremlin este Muammar Gaddafi, fostul preşedinte al Libiei.