Divorţul, motivul masacrului de la Perla. Vlădan şi-a pregătit timp de o săptămână „atacul”

Procurorii susţin că agentul Gheorghe Vlădan, cel care şi-a ucis soţia şi o altă colegă de-a acesteia, a programat pas cu pas asasinatul de la Perla, mai exact cu şapte zile înainte. În referatul de arestare, anchetatorii spun că Vlădan s-a decis să îşi ucidă soţia după ce a citit acţiunea de divorţ. A mers imediat şi a ridicat arma, pe care o lăsase la un magazin, ca să fie vândută, informează România TV.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 10:09
Divorţul, motivul masacrului de la Perla. Vlădan şi-a pregătit timp de o săptămână „atacul”

Procurorii susţin că totul a început pe 27 februarie, când Gheorghe Vlădan a mers la Judecătoria Sectorului 4 şi a luat acţiunea de divorţ depusă de soţia sa. A citit această acţiune şi în acest moment a hotărât că trebuie să o ucidă. Astfel, două zile mai târziu, a mers la magazinul unde îşi predase arma pe care vroia să o vândă şi a luat-o înapoi. Apoi şi-a pregătit muniţia şi timp de mai multe zile a pus la cale masacrul care a avut loc pe 6 martie la coafor.

Anchetatorii spun că vizată de crimă nu a fost doar soţia, ci şi colegele acesteia, care i-au luat apărarea în mai multe rânduri. În urma controlului medical, făcut la Institutul de Medicină Legală, s-a stabilit că Gheorghe Vlădan a avut discernământ şi totul s-a întâmplat pe fondul unei tulburări de personalitate emoţională de tip impulsiv.

În prezent, criminalul se află în arestul Poliţiei, unde îşi execută mandatul de arestare preventivă. Vlădan a fost considerat de către medici prea periculos şi de aceea a fost izolat de ceilalţi deţinuţi. Mai mult, medicii îl considerau atât de periculos, încât atunci când intrau în contact cu el, mai mulţi gardieni înarmaţi păzeau salonul respectiv.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) cere Tribunalului Bucureşti prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis pe numele agentului de poliţie Gheorghe Vlădan, care şi-a împuşcat mortal soţia şi o colegă a acesteia, într-un coafor din Capitală.

„Raţiunea prelungirii arestării preventive rezidă din necesitatea administrării următoarelor mijloace de probă: obţinerea relaţiilor necesare referitoare la conturile bancare şi alte bunuri imobile ale inculpatului în vederea luării tuturor măsurilor asiguratorii necesare reparării pagubei produse prin infracţiune; obţinerea rapoartelor medico-legale referitoare la constatări medico-legale (traumatologie) privind părţile vătămate; realizarea constatării tehnico-ştiinţifice complexe în urma căruia specialiştii urmează să stabilească succesiunea focurilor de armă trase în direcţia victimelor; timpul scurs între fiecare foc de armă; distanţa de la care s-a tras; direcţia de tragere”, explică Parchetul ICCJ.