Divorţul şi copiii. Cum îi spuneţi copilului că divorţaţi

Este un scenariu de coşmar pentru copil, care-l poate marca pe viată. Felul în care îl anunţaţi că vă despărţiţi şi modul în care îi explicaţi cum îl va afecta separarea sunt foarte importante.

RomaniaTV.net
26 ian. 2015, 14:41
Divorţul şi copiii. Cum îi spuneţi copilului că divorţaţi

În cazul în care relaţia dintre tine şi partenerul tău nu mai merge şi, oricât v-aţi străduit – de dragul copiilor şi al vostru – divorţul pare singura opţiune, felul în care copiii fac faţă acestei situaţii trebuie să fie prioritatea voastră.

Oamenii se schimbă, relaţiile la fel. Oamenii se împacă, se despart – lucrurile acestea se întîmplă des, deoarece relaţiile interpersonale sunt complexe şi sunt supuse schimbărilor, dar… ce înţeleg copiii din divorţul părinţilor? Văd viitor nesigur, în care vor fi despărţiţi de unul dintre părinţi, poate se vor muta, se vor despărţi de prieteni, de lucruri dragi. Îţi dai seama cât de terorizat pot fi micuţii. Decizia este a părinţilor, dar, ironic, cei mai afectaţi sunt copiii.

De aceea, înainte de toate, fă-i să înţeleagă că, dacă mama şi tata divorţează, acest lucru nu înseamnă că vor divorţa şi de ei. Ei se despart din cauza unor probleme complicate, de adulţi şi, chiar dacă nu vor mai fi soţ şi soţie, ei vor rămâne mama şi tată pentru copii.

Citeşte şi Pierderea unuia dintre parinti determina dezechilibrarea sistemului emotional al copilului

Iată câteva sugestii despre ce şi cum ar trebui să spui copiilor în această situaţii, oferite de Cyh.com. Vorbiţi cu ei când sunt toţi, împreună (în cazul în care acest lucru este posibil), astfel încât să audă acelaşi mesaj. Acest lucru ajută să nu se producă vreo confuzie.

Citeste mai multe despre Divortul si copiii pe mami.ro