Divorţurile aruncă piaţa imobiliară în aer. Preţul caselor continuă să crească

Publicat: Sâmbătă, 13 Mai 2017 12:39 // Actualizat: Luni, 15 Mai 2017 22:42 // Sursa: romaniatv.net

Divorţurile pun presiune pe piaţa imobiliră! Chiar dacă de la an la an populaţia României scade, la noi în ţară se construiesc din ce în ce mai multe locuinţe iar preţurile continuă să crească. O posibilă explicaţie vine din faptul că şi rata divorţurilor creşte.

De la an la an suntem tot mai puţini, numai in luna martie România a mai pierdut 7.420 locuitori - echivalentul a două comune medii din ţară . Cu toate aceste, continuă să se construiască, în acest moment sunt 8.92 milioane de locuinţe cu aproape 50 de mii mai mult edcat anul trecut. În continuare este cerere mare şi tocmai de aceea şi preţurile au început din nou să crească.

Potrivit România TV, acest lucru se explică prin următorul fapt: creşte şi numărul căsătoriilor, şi desigur, orice cuplu proaspăt căsătorit îşi doreşte să cumpere o casă. Anul trecut numarul căsătoriilor a crescut cu peste 6 la suta.

O altă explicaţie şi mai interesantă este că şi numărul celor care se despart este în creştere. Anul trecut au fost 30.000 de divorţuri cu 16 la sută mai multe decât în anul precedent. Evident, când cei doi se despart, convieţuirea în aceeaşi casă este aproape imposibilă, aşa că în mod firesc, se caută o nouă casă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
apartamente case cumpar apartament cumpar casa piaţa imobiliară preţul caselor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
21 Oct
noapte 5 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H