Djokar Ţarnaev, inculpat oficial pentru atentatele comise la maratonul din Boston

Un juriu federal american l-a inculpat oficial joi, pe Djokar Ţarnaev, căruia îi sunt imputate 30 de capete de acuzare privind comiterea atentatelor la maratonul din Boston.

RomaniaTV.net
27 iun. 2013, 19:07
Djokar Ţarnaev, inculpat oficial pentru atentatele comise la maratonul din Boston

Un număr total de 30 de capete de acuzare au fost reţinute împotriva lui Djokar Ţarnaev, acuzat de comiterea atentatelor din 15 aprilie de la maratonul din Boston.

Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, care riscă pedeapsa cu moartea, este acuzat, între altele, de utilizare de armă de distrugere în masă, atentat într-un spaţiu public şi utilizarea unei arme de foc antrenând moartea.

Şaptesprezece dintre capetele de acuzare reţinute împotriva celui mai tânăr dintre fraţii acuzaţi de dublul atentat îi pot aduce pedeapsa cu moartea sau închisoarea pe viaţă, potrivit procurorului.

Djokar Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, este unul dintre cei doi fraţi de origine cecenă acuzaţi de comiterea atacurilor din 15 aprilie, soldate cu trei morţi şi 260 de răniţi. El este acuzat de folosirea unei arme care putea provoca daune majore si victime multiple. Djokar Ţarnaev este acuzat şi de rolul jucat în uciderea unui poliţist într-un schimb de focuri produs ulterior.

Fratele lui Djokar Ţarnaev, Tamerlan, în vârstă de 26 de ani, a murit într-un schimb de focuri cu agenţii de poliţie.