Dmitri Medvedev a lăudat curajul lui Viktor Orban de a se opune embargoului. „Un pas curajos într-o Europă fără voce”

Premierul ungar Viktor Orban a acționat cu curaj atunci când a refuzat să adere la opinia Uniunii Europene în privinţa embargoului asupra petrolului din Rusia, a declarat vineri vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

06 mai 2022, 15:42
Dmitri Medvedev a lăudat curajul lui Viktor Orban de a se opune embargoului. „Un pas curajos într-o Europă fără voce”

Viktor Orban a făcut un pas curajos într-o Europă fără voce. El a refuzat să susțină embargoul asupra energiei din Rusia, care este devastator pentru economia țării sale, dar și sancțiunile nebunești împotriva personalităților religioase (n.r. – referire la Patriarhul Kiril)”, a scris Medvedev pe canalul său de Telegram. El a mai sugerat că „liderii rezonabili” din țările UE s-au săturat să urmărească restul Uniunii Europene, care se află sub influența Statelor Unite.

„Aparent, cei mai rezonabili lideri ai ţărilor UE au obosit să mai meargă tăcuţi către prăpastie, împreună cu restul turmei europene sterilizate, care este condusă spre abator de păstorul american. Să vedem ce va face acest păstor. Şi, bineînţeles, cum se comporta restul turmei, care este gata să se sacrifice pentru bunăstarea păstorului”, a mai scris Medvedev, citat de ura.news.

Citeşte şi UE îşi revizuieşte planurile privind embargoul petrolului din Rusia. Ungaria, Cehia şi Slovacia beneficiază de excepţii şi vor primi bani

Declaraţia lui Medvedev vine în contextul în care premierul maghiar Viktor Orban a spus că Ungaria nu poate sprijini noul pachet de sancţiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei în forma sa actuală, inclusiv un embargou asupra importurilor de ţiţei rusesc. Viktor Orban a spus că propunerea actuală a Comisiei Europene ar echivala cu o „bombă atomică” aruncată asupra economiei ungare, adăugând că Budapesta este pregătită să negocieze dacă observă o nouă propunere care să răspundă intereselor Ungariei.

Citeşte şi Viktor Orban numeşte embargoul împotriva petrolului din Rusia „o bombă atomică” pentru economia Ungariei. Premierul maghiar pune UE pe jar