Dmitri Medvedev ameninţă cu atac nuclear: Suntem ameninţati cu ruperea teritoriilor de Rusia

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a ordonat miercuri retragerea forţelor ruse de pe malul drept al fluviului Nipru, în regiunea ucraineană Herson, care include capitala regiunii, cu acelaşi nume, ţinta unei vaste contra-ofensive ucrainene, relatează AFP.

10 nov. 2022, 12:31
Dmitri Medvedev ameninţă cu atac nuclear: Suntem ameninţati cu ruperea teritoriilor de Rusia

Dmitri Medvedev a spus că Rusia are toate drepturile să răspundă cu un atac nuclear dacă securitatea sa este în pericol. Acest lucru reiese dintr-un articol al politicii de stat de la Moscova.

Recucerirea teritoriilor din Ucraina, odată anexate de Putin, ar însemna ruperea lor față de Rusia. Medvedev susține că Rusia este amenințată direct și avansurile ucrainenilor duc la prăbușirea țării.

Putin ameninţă din nou cu racheta hipersonică Satan-2: „Poate atinge orice ţintă de pe Pământ”
Chiar în ziua anexării ilegale a celor patru regiuni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a amenințat că Rusia va încorpora din Ucraina și porțiuni care nu se află sub controlul armatei.

Washingtonul afirmă că mai mult de 100.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi sau răniţi în Ucraina

Mai mult de 100.000 de militari ruşi au fost ucişi sau răniţi de la începutul invaziei Ucrainei, a estimat miercuri generalul Mark Milley, şeful Statului Major american Interarme, adăugând că pierderile au fost probabil de acelaşi ordin şi de partea ucraineană, potrivit AFP.

„Sunt peste 100.000 de soldaţi ruşi ucişi şi răniţi”, a spus generalul Milley, vorbind la New York Economic Club. „Probabil acelaşi lucru pe partea ucraineană”, a adăugat el.

Cifrele prezentate de generalul Milley, care nu au putut fi confirmate independent, sunt cele mai precise furnizate până în prezent de Washington.Înaltul oficial militar american a sperat, de asemenea, la discuţii pentru a pune capăt războiului, deoarece victoria militară ar putea să nu fie posibilă nici pentru Rusia, nici pentru Ucraina, a spus el.

Pierderile uriaşe suferite de Rusia. Peste 100.000 de soldaţi ruşi au murit sau au fost răniţi în războiul din Ucraina
„Trebuie să existe o recunoaştere reciprocă a faptului că victoria militară probabil nu este, în sensul propriu-zis al cuvântului, obţinută prin mijloace militare şi, prin urmare, trebuie să ne uităm la alte mijloace”, a spus generalul Milley. Potrivit acestuia, există „o fereastră de oportunitate pentru negociere”.

Afirmaţiile sale vin în momentul în care Rusia a ordonat trupelor sale să se retragă din oraşul Herson, în sudul Ucrainei, o lovitură pentru campania militară a Moscovei. Dar Kievul a reacţionat cu prudenţă, considerând că este puţin probabil ca armata rusă să părăsească acest oraş strategic fără luptă. Între timp, preşedintele american Joe Biden a sugerat că retragerea este dovada că Moscova are „probleme reale” pe câmpul de luptă.