Dmitri Medvedev amenință Curtea de la Haga cu bombardamente: „O organizație mizerabilă. Priviți cerul!”

Dmitri Medvedev, om-cheie al Securității din Rusia, fost președinte și premier al lui Vladimir Putin, a lansat noi amenințări la adresa Occidentului și a statelor din UE. Oficialul de la Moscova a reacționat violent după ce Curtea de la Haga a emis mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, cercetat pentru crime de război. 

20 mart. 2023, 15:12
Dmitri Medvedev amenință Curtea de la Haga cu bombardamente: „O organizație mizerabilă. Priviți cerul!”

Dmitri Medvedev continuă să facă bășcălie. Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei a ameninţat luni, 20 martie, că este „pe deplin imaginabil” un atac de precizie cu o rachetă rusească hipersonică asupra sediului Curţii Penale Internaţionale (CPI), care a emis vineri un mandat de arestare pe numele preşedintelui rus Vladimir Putin, scrie presa internațională.

„Suntem cu toții la mila lui Dumnezeu și a rachetelor”, a transmis Medvedev, pe contul său de Instagram.

„Tribunalul este pur și simplu o organizaţie mizerabilă, nu reprezintă populaţia ţărilor NATO. De aceea, ei nu vor începe un război. Le va fi frică. Nimănui nu-i va părea rău. Aşa că, domnilor judecători, priviţi cu atenţie cerul…”, a avertizat fostul preşedinte rus.

 

Amenințarea lui Dmitri Medvedev

 

Consecinţele emiterii unui mandat de arestare pe numele preşedintelui unei puteri nucleare ar putea fi extrem de severe pentru dreptul internaţional, a mai declarat Medvedev. El a atras atenția că anchetarea și judecarea unui oficial dintr-un stat care nu a recunoscut niciodată Curtea de la Haga este un nonsens.

„Au decis să judece un preşedinte al unei puteri nucleare care… Nu participă la CPI, din aceleaşi motive ca şi SUA şi alte ţări”, a relatat Medvedev în postarea sa de pe Telegram, potrivit Reuters.

„De acum nimeni nu se va mai adresa organismelor internaţionale, toţi vor negocia între ei separat. Toate deciziile stupide ale ONU şi ale altor structuri se vor face ţăndări. Începe declinul sumbru al întregului sistem de relaţii internaţionale”, a completat Medvedev.

Rușii au reacționat rapid după emiterea mandatului, prin intermediul lui Dmitri Peskov.

„Considerăm nulă şi neavenită din punct de vedere juridic orice decizie a Curţii Penale Internaţionale, pe care nici noi nu o recunoaştem”, a insistat duminică purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.