Dmitri Medvedev ameninţă SUA. Fostul preşedinte al Rusiei vorbeşte de atacarea unor ţinte din afara Ucrainei

Joe Biden a spus că SUA nu vor furniza Ucrainei rachete care să poată ajunge în Rusia, în încercarea de a atenua tensiunile cu Moscova privind posibila desfășurare de rachete cu rază lungă de acțiune cu o rază de acțiune de aproximativ 300 km.

31 mai 2022, 08:51
Dmitri Medvedev ameninţă SUA. Fostul preşedinte al Rusiei vorbeşte de atacarea unor ţinte din afara Ucrainei

SUA au cântărit cererile Ucrainei – care pierde teren în lupta pentru Donbas – pentru sisteme de rachete cu lansare multiplă (MLRS) pentru a compensa utilizarea din ce în ce mai eficientă de către Moscova a artileriei cu rază lungă de acțiune, pe fondul avertismentelor rusești că acest lucru ar depăşi o linie roșie, anunţă The Guardian.

Nu vom trimite în Ucraina sisteme de rachete care pot lovi în Rusia”, le-a spus Biden reporterilor luni, la întoarcerea la Casa Albă, după un weekend în Delaware. Sensul precis al remarcii lui Biden de luni a fost neclar, dar în concordanță cu alte informări din weekend, cum că Administraţia de la Casa Albă ar fost dispusă să ofere sisteme MLRS, însă nu şi rachete cu cea mai mare rază de acțiune.

Citeşte şi Război în Ucraina, au sunat sirenele de război. Rusia pregăteşte o ofensivă masivă

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei între 2008 şi 2012, a calificat acest punct de vedere al SUA drept „sensibil”. El a avertizat că, dacă orașele țării vor fi „atacate”, Moscova va trebui să își pună în aplicare „amenințarea de a lovi centrele care iau aceste decizii criminale”.

Unele dintre ele nu se află deloc la Kiev„, a adăugat acesta, semnalând că mesajul era destinat unor națiuni mai îndepărtate decât Ucraina. „Nu este nevoie să explicăm ce s-ar întâmpla în continuare„, spune el.

Citeşte şi Serviciile Secrete britanice au lansat o ipoteză şocantă: Vladimir Putin ar fi deja mort. Cum se explică apariţiile din ultima perioadă ale liderului de la Kremlin